Mainos:Pohjoismaiden neuvoston palkinnot jaettiin Tukholmassa

NordenBladet — Pohjoismaiden neuvoston palkinnot jaettiin tiistai-iltana 29. lokakuuta pidetyssä juhlallisessa tilaisuudessa Tukholman Konserttitalossa. Vuosittain jaettavat viisi palkintoa ovat kirjallisuuspalkinto, lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto, elokuvapalkinto, musiikkipalkinto ja ympäristöpalkinto. 

Vuoden 2019 kirjallisuuspalkinto jaettiin tanskalaiselle kirjailijalle Jonas Eikalle novellikokoelmasta Efter Solen (”Auringon jälkeen”, suomentamaton).

Lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon sai norjalainen kirjailija Kristin Roskiften kuvakirjasta Alle sammen teller (”Kaikilla on merkitystä”, suomentamaton).

–> KUVAGALLERIA & VOITTAJAT: Pohjoismaiden neuvoston juhlallinen palkintogaala Tukholman konserttitalossa

Elokuvapalkinto meni tanskalaiselle elokuvalle Queen of Hearts, jonka on ohjannut May el-Toukhy, käsikirjoittanut el-Toukhy ja Maren Louise Käehne, tuottaneet Caroline Blanco ja René Ezra.

Musiikkipalkinnon sai islantilainen esiintyvä taiteilija Gyða Valtýsdóttir.

Ympäristöpalkinto annettiin Greta Thunbergille, mutta hän kieltäytyi palkinnosta vedoten ilmastotoimien puutteellisuuteen.

Palkintojen tarkoituksena on tehdä maiden tiivistä kulttuuriyhteistyötä tunnetuksi ja lisätä kiinnostusta Pohjoismaiden kirjallisuuteen, kieliin, musiikkiin ja elokuviin. Ympäristöpalkinto on tunnustus merkittävästä panostuksesta Pohjoismaiden kestävään kehitykseen. Palkinnot ovat kukin suuruudeltaan 350 000 Tanskan kruunua, noin 47 000 euroa. Pohjoismaiden neuvoston palkinnot ovat Pohjolan arvostetuimpia.

Palkinnot jaetaan vuosittain Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä. Tänä vuonna istunto pidetään Tukholmassa 29.10.-31.10. Istuntoa voi seurata suorana lähetyksenä www.norden.org/session2019 sekä Facebookissa ja Twitterissä käyttämällä aihetunnisteita #nrsession, #nrpol. Palkintojenjakotilaisuudella on aihetunniste #nrpriser.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory