Merten happamoituminen puhuttaa Pohjoismaiden neuvoston valiokunnassa

NordenBladet —

Kestävä Pohjola -valiokunta kokoontuu Tukholmassa tiistaina 28. lokakuuta käsittelemään merten happamoitumiseen liittyvää jäsenehdotusta. Valiokunta katsoo jäsenehdotuksen olevan ajankohtainen. Pohjoismaissa on jo käynnissä muun muassa hanke, jossa tarkastellaan pohjoisten aluevesien happamoitumista ja sen vaikutuksia merten ekosysteemeihin. Hankkeessa seurataan myös happamoitumisen sosioekonomisia vaikutuksia. Merten happamoitumiseen liittyy myös YK:n Kestävän kehityksen alatavoitteisiin, jonka päämääränä on minimoida ja torjua merten happamoitumisen vaikutuksia esimerkiksi tehostamalla tieteellistä yhteistyötä kaikilla tasoilla. Jäsenehdotus on ollut lausunnolla myös Pohjoismaiden neuvoston Kasvu ja kehitys Pohjolassa–valiokunnassa. Tämän lisäksi Kasvu ja kehitys –valiokunnassa käsittelyssä on jäsenehdotus, joka koskee Pohjoismaiden johtoasemaa kestävän vesiviljelyn ja meritalouden alalla. Tavoitteena on selvittää mahdollisia synergioita näiden kahden eri valiokunnan ehdotuksen välillä.

Kestävä Pohjola -valiokunnassa käsitellään tiistaina lisäksi uusiokäyttöstrategiaa ja jäsenehdotusta pohjoismaisesta yhteistyöstä hiilinielujen hyödyntämiseksi ilmastotyön tehostamisessa. Valiokunnalla on myös perinteinen tapaaminen pohjoismaiden ympäristöministerien kanssa. Tämän tapaamisen aiheiksi on valittu luonnon monimuotoisuus, ilmasto ja Pohjoismaiden ministerineuvoston julkilausuma Zero Carbon emission sekä kuluttajien rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Eduskunnasta Kestävä Pohjola –valiokunnan kokoukseen osallistuvat kansanedustajat Anna-Kaisa Ikonen (kok.) ja Mikko Kärnä (kesk.).

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory