Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajisto kokoontuu Tukholmaan

NordenBladet —

Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajistolla on useita kokouksia Pohjoismaiden neuvoston istuntoviikolla. Puheenjohtajisto tapaa Tukholman istuntoviikolla Pohjoismaiden yhteistyöministerit tiistaina 29. lokakuuta. Aiheena on rajaesteet ja lainsäädäntöyhteistyö Pohjolassa.

Puheenjohtajiston tapaamisessa Pohjoismaisten ulkoministerien kanssa aiheena on turvallisuustilanne Pohjoismaiden lähialueilla ja Itämeren alueella. Kokous pidetään keskiviikkona Tukholmassa 30. lokakuuta. Tapaamisessa pohditaan myös Pohjoismaiden roolia muun muassa Brexitin, Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasodan ja Ukrainan kriisin suhteen. Kokouksessa pohditaan Pohjoismaiden roolia myös ihmisoikeuksien kannalta niin Euroopassa kuin maailmanlaajuisestikin.

Keskiviikkona 30. lokakuuta puheenjohtajistolla on kokous myös Venäjän liittoneuvoston, valtionduuman ja Luoteis-Venäjän parlamentaarisen yleiskokouksen (PANWR) kanssa. Kokouksessa keskustellaan aiemmasta yhteistyöstä ja sen seurannasta. Niin ikään keskiviikkona 30. lokakuuta puheenjohtajisto tapaa Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaan pääministerin, Islannin pääministeri Katrín Jakobsdóttirin. Tavoitteena on käsitellä Pohjoismaiden ministerineuvoston uutta visiota.

Pohjoismaiden neuvoston poliittinen johto eli puheenjohtajisto vastaa yleisistä poliittisista kysymyksistä, työsuunnitelmasta ja budjetista sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikan parlamentaarisesta yhteistyöstä. Suomesta puheenjohtajiston kokoukseen osallistuivat kansanedustajat Erkki Tuomioja (Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, sd.) ja Wille Rydman (kok.).

Kuva: norden.org

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory