Varapuhemies Haatainen vaatii toimia naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi

NordenBladet —

Eduskunnan I varapuhemies Tuula Haatainen peräänkuuluttaa toimia naisiin kohdistuvan väkivallan ja häirinnän estämiseksi puheessaan Euroopan neuvoston puhemieskonferenssissa Strasbourgissa. Haatainen viittaa naisten syrjinnän poistamista koskevaan yleissopimukseen ja Pekingin julistukseen. 25 vuotta julistuksen jälkeen samat ongelmat jatkuvat. Naisten oikeudet – ihmisoikeudet ovat uhattuina myös Euroopassa kasvavan konservatismin ja nationalismin myötä.

– Vaikka edistystäkin on tapahtunut, naiset kohtaavat yhä enenevässä määrin seksuaalista häirintää ja vihapuhetta niin vaikuttajina, toimittajina kuin päättäjinäkin. Greta Thunbergiin kohdistunut pilkka ja vähättely on siitä esimerkki, varapuhemies toteaa.

Viime aikainen #MeToo-kampanja paljasti naisiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän työpaikoilla, kouluissa ja sosiaalisessa mediassa. Kampanja alleviivasi vahvempia toimia häirinnän kitkemiseksi. Naisiin kohdistuva vihapuhe yhdessä vähättelevän asenteen kanssa rajoittaa naisten oikeuksia ja mahdollisuuksia. 

– Suomi on tasa-arvon edelläkävijä, mutta silti naisiin kohdistuva väkivalta on ongelma. Ruumiillisen väkivallan lisäksi ongelma on häirintä sosiaalisessa mediassa. Naiset halutaan hiljentää, Haatainen sanoo.

Varapuhemies Haatainen toteaa Suomen hallituksen tavoitteen luoda toimintaohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan estämiseksi. Hallitus on myös sitoutunut selvittämään sukupuolivaikutukset kaikissa suurissa hankkeissa.

– Suomi tukee Euroopan neuvoston aloitetta vastustaa seksuaalista häirintää ja väkivaltaa parlamenteissa. Viestin tulee olla selkeä. Seksuaalista häirintää ja vihapuhetta on mahdoton hyväksyä. Lainsäädäntö on tärkeää, mutta se ei yksin riitä. Tarvitsemme muutoksen asenteisiin yhteiskunnan kaikilla tasoilla, varapuhemies Haatainen painottaa.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory