Itämeri-parlamentaarikot Euroopan maahanmuutto- ja kotouttamisfoorumissa

NordenBladet —

Itämeren parlamentaarikkokonferenssi BSPC:n maahanmuutto- ja kotouttamistyöryhmä kokoontuu Hampurissa 23.–25. lokakuuta. Lisäksi edustajat osallistuvat Hampurissa samaan aikaan järjestettävään Euroopan maahanmuutto- ja kotouttamisfoorumiin.

Itämeren parlamentaarikkokonferenssin, EU:n Itämeren alueen strategian (EUBSRS) ja HIBB-ammattikorkeakoulun järjestämän foorumin tavoitteena on tiivistää yhteistyötä; jakaa kotouttamisen parhaita käytäntöjä Itämeren alueen maiden, parlamenttien ja kotouttamisesta vastaavien laitosten kesken.

Itämeren alueen kaupungit, oppilaitokset ja muut toimijat esittelevät foorumissa muun muassa, miten maahanmuuttajien kynnystä koulutukseen ja työelämään on onnistuttu madaltamaan. Suomen kokemuksista ja parhaista käytännöistä kertovat Humanistisen Ammattikorkeakoulun Humakin ja Turun kaupungin edustajat. Suomesta kokoukseen ja foorumiin osallistuu työryhmän jäsen, edustaja Kai Mykkänen (kok.).

Vuonna 1991 perustettu Itämeren parlamentaarikkokonferenssi BSPC (Baltic Sea Parliamentary Conference) edistää 11 Itämeren alueen ympärysmaan kansallisen parlamentin, 11 alueellisen lainsäädäntöelimen sekä 5 parlamenttienvälisen järjestön yhteistyötä poliittisen vuoropuhelun avulla. Järjestö ja maahanmuutto- ja kotouttamistyöryhmä on perustettu Suomen aloitteesta.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory