Suomi: Suuri valiokunta keskusteli hyvinvointitaloudesta ja työmarkkinoiden muuttuvista osaamistarpeista

NordenBladet — Suuri valiokunta sai tänään työministeri Timo Harakan (sd.) selvityksen EU:n työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asioiden neuvoston kokouksesta, joka pidetään Luxemburgissa 24. lokakuuta.

Ministerit keskustelevat mm. syrjimättömyyden vahvistamisesta Euroopan unionissa sekä taidoista ja työmarkkinoiden osaamistarpeista muuttuvassa maailmassa. Tarkoituksena on myös hyväksyä hyvinvointitaloutta koskevat päätelmät.

Hyvinvointitalous on lähestymistapa, jossa talouspolitiikan keskiöön nostetaan myös ihmisten kokema hyvinvointi. Ministeri Harakka kertoi Suomen saaneen paljon hyvää palautetta teeman edistämisestä puheenjohtajuutensa aikana.

Suuri valiokunta keskusteli päätelmistä, joissa painotetaan olemassa olevien rakenteiden ja toimintatapojen nykyistä tehokkaampaa hyödyntämistä ja todetaan, ettei toimivaltamuutoksiin ole tarvetta.

Keskustelussa työmarkkinoiden muuttuvista osaamistarpeista huomio valiokunnassa kiinnittyi mm. siihen, miten ilmastonmuutoksen vastaiset toimet vaikuttavat osaamistarpeisiin ja miten tarvittavien uusien taitojen oppiminen varmistetaan.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory