​Tynkkynen IPU:ssa: Kurdistan, Hongkong ja Katalonia herättävät ymmärtämään legitimiteetin välttämättömyyden demokratiassa

NordenBladet — Suomen IPU-ryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) muistutti demokratian kunnioittamisen tärkeydestä, kun hän puhui tänään Parlamenttienvälisen liiton 141. konferenssissa Belgradissa.

”Mikään sääntö tai lainsäädäntö ei estä yhteenottoja, jos meillä on ryhmiä, joiden mielestä heidän vapauttaan rajoitetaan liian voimakkaasti, eivätkä he kykene saamaan ääntänsä kuultaviin. Meidän on kunnioitettava ja vaalittava demokratiaa, jos haluamme säilyttää sen myös tulevaisuudessa. Demokraattisten, vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien tuloksia on kunnioitettava, vaikka ne eivät tyydyttäisikään kaikkia”, Tynkkynen painotti.

Tynkkynen nosti puheessaan esiin haasteellisuuden, joka kohdataan määriteltäessä demokraattisten yksiköiden rajoja, jolloin yksilöiden tunne vallan legitiimiydestä nousee avainasemaan.

”Olemme nähneet valitettavia tapahtumia niin Hongkongissa, Kataloniassa kuin Kurdistanissakin. Haluan korostaa tarvetta löytää rauhanomaisia ratkaisuja, joissa kunnioitetaan tavalla tai toisella tietyillä alueilla olevien ihmisten tahtoa”, Tynkkynen totesi.

Vuonna 1889 perustettu IPU (Inter-Parliamentary Union) on maailman vanhin ja laajapohjaisin parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö. Järjestön jäseninä on tällä hetkellä 179 parlamenttia. Järjestön syyskokous on meneillään Serbian Belgradissa 13.–17. lokakuuta. Kokousta voi seurata suorana verkkolähetyksenä.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory