Eduskunta keskusteli sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä

NordenBladet —

Eduskunnan täysistunnossa oli 15.10. lähetekeskustelussa hallituksen esitys 22/2019, jossa ehdotetaan muutettaviksi eräiden kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetussa laissa säädettyjen velvoitteiden soveltamisesta annettua lakia sekä kuntien ja kuntayhtymien eräiden oikeustoimien väliaikaisesta rajoittamisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa annettua lakia. 

Esityksen tarkoituksena on, että kunta- ja palvelurakenneuudistuksen aikana muodostettuja yhteistoiminta-alueita ei purettaisi ennen pääministeri Antti Rinteen hallitusohjelman mukaisen sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteita koskevan uudistuksen voimaantuloa eikä vaikeutettaisi tulevien uusien maakuntien mahdollisuuksia päättää palveluista.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun esittelypuheenvuoron päätteeksi käytiin debatti.

Keskustelua herätti erityisesti terveyspalveluiden ulkoistaminen sekä irtisanomisehdot. Lisäksi oppositio esitti huolensa siitä, että väliaikaiseksi tarkoitettu laki on voimassa 10 vuotta. Hallitusta edustavat kansanedustajat pitivät tärkeänä viestiä siitä, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus saadaan valmisteltua kuluvalla hallituskaudella.

Asia lähetettiin sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, jolle perustuslakivaliokunnan on annettava lausunto. 

Keskustelun tallenteen voi katsoa eduskunnan verkkopalvelusta

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory