​Nato-parlamentaarikot koolle Lontooseen

NordenBladet — Naton parlamentaarinen yleiskokous kokoontuu Lontoossa 12.–14. lokakuuta keskustelemaan ajankohtaisista turvallisuuspolitiikan kysymyksistä. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa kyberturvallisuus, Ukrainan tilanne, pakolaiskriisit, rajaturvallisuus, aserajoitussopimukset ja transatlanttinen yhteistyö. Myös Ison-Britannian lähitulevaisuudessa mahdollisesti toteutuvan EU-eron vaikutuksia puntaroidaan. Kokouksen mielenkiintoisimpiin vieraspuhujiin kuuluvat Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja suursijoittaja William Browder. 

Kokouksen osanottajista suurin osa on Naton jäsenmaista. Mukana on myös rauhankumppanimaita kuten Suomi, Ruotsi ja Itävalta sekä eri statuksilla olevia Euroopan ulkopuolisia maita. Eduskunnasta kokoukseen osallistuu Naton parlamentaarisen yleiskokouksen koko Suomen valtuuskunta eli Ilkka Kanerva (valtuuskunnan puheenjohtaja, kok.), Mika Kari (varapuheenjohtaja, sd.), Tom Packalén (ps.) ja Mikko Savola (kesk.).

Naton ulkopuolisten maiden kansanedustajille parlamentaarinen yleiskokous tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä Nato-maiden poliitikkojen kanssa sekä kuulla, millaista keskustelua järjestön jäsenmaissa käydään sotilasliiton asioista. Suomalaiset kansanedustajat saavat osallistua yleiskokouksen keskusteluun mutta eivät äänestyksiin.

Naton parlamentaarinen yleiskokous (Nato Parliamentary Assembly) ei ole osa Pohjois-Atlantin puolustusliittoa, mutta yleiskokous voi antaa Natolle suosituksia. Eduskunnasta on osallistunut valtuuskunta Nato PA:n kokouksiin vuodesta 1998 lähtien.

Suomen valtuuskunta tapaa kokousmatkan yhteydessä Ison-Britannian parlamentin alahuoneen puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Julian Lewisin sekä puolustusministeriön ja maailman vanhimman riippumattoman ajatuspajan Royal United Services Instituten (RUSI) edustajia.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory