Etyjin kansanedustajat koolla Marokossa

NordenBladet —

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen syysistunto pidetään Marokon Marrakeshissa 4.–6. lokakuuta. Samassa yhteydessä kokoontuu vuotuinen Välimeri-foorumi ja yleiskokouksen pysyvä komitea. Syysistunnon teemana on “Promoting Security Across the Euro-Mediterranean Region: The Role of the OSCE and its Partners.” 

Kokoukseen odotetaan noin kahtasataa kansanedustajaa Etyjin osallistujamaista. Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat Vilhelm Junnila (Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, ps.), Johannes Koskinen (varapuheenjohtaja, sd.), Eeva-Johanna Eloranta (sd.), Inka Hopsu (vihr.), Pia Kauma (kok.) ja Arto Pirttilahti (kesk.). 

Marokko isännöi Etyjin parlamentaarista yleiskokousta ensimmäistä kertaa. Marokko ei ole Etyjin osallistujamaa, mutta se kuuluu Algerian, Egyptin, Israelin, Jordanin ja Tunisian kanssa Etyjin Välimeren kumppanimaihin.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin​.

Lähde: Eduskunta.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory