Hopsu toivoo Euroopan neuvoston kehityspankilta panoksia ilmastonmuutokseen sopeutumiseen

NordenBladet —

Kansanedustaja Inka Hopsu (vihr.) Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnasta toivoo, että Euroopan neuvoston kehityspankki käyttäisi varojaan erityisesti ilmastonmuutoksesta selviytymiseen. Hopsu puhui aiheesta keskiviikkoiltana, kun yleiskokouksen käsiteltävänä oli raportti kehityspankin tulevaisuudesta.

“Ilmastonmuutos vaikuttaa dramaattisesti jokapäiväiseen elämäämme ja hyvinvointiimme sekä yhteiskuntien toimintaan ja muuttoliikkeeseen. Eurooppa selviää muutoksista, jos ne tehdään oikeudenmukaisesti, reilusti ja niin, että kaikki väestöryhmät pidetään mukana kehityksessä”, Hopsu painotti.

Euroopan neuvoston kehityspankki (Council of Europe Developlment Bank) perustettiin vuonna 1956 tukemaan Euroopan pakolaisongelman ratkaisua. Nykyisin pankki rahoittaa hankkeita, jotka vahvistavat Euroopan sosiaalista yhtenäisyyttä esimerkiksi koulutuksen, kotouttamisen, sosiaalisen asuntotuotannon ja kestävän kehityksen kautta. Tulevalla ohjelmakaudella 2020–2022 pankki aikoo kohdistaa rahoitustaan entistä enemmän hankkeisiin, jotka tukevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

“Se on erinomainen ajatus. Yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus, pakolaisuus ja ilmastonmuutoksen torjunta ovat kytköksissä toisiinsa ja niiden keskinäisriippuvuus tulee vain lisääntymään tulevaisuudessa”, Hopsu huomautti.

“Ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat muutokset ovat lisätaakka kaikille eurooppalaisille valtioille. Velvollisuutemme on kuitenkin yrittää toimia siten, etteivät kaikista köyhimmät ihmiset ja maat kärsisi muutoksesta eniten. Tähän työhön kehityspankilla on eväitä.”

Vuonna 1949 perustettu Euroopan neuvosto on maanosan vanhin ja laajin poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö. Jäsenmaiden kansanedustajista koostuva yleiskokous tekee aloitteita ja antaa suosituksia, joiden pohjalta ministerikomitea päättää asioista. Parlamentaariseen yleiskokoukseen osallistuu jäsenet ja varajäsenet yhteen laskien yli 700 kansanedustajaa eri maista. Yleiskokous on koolla Ranskan Strasbourgissa 30.9.–4.10.

Yleiskokouksen aiheestä hyväksymä päätöslauselma löytyy täältä.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory