Varapuhemies Haataisen sanat täysistunnossa Kuopion tapahtumien johdosta

NordenBladet —

Hiljainen hetki eduskunnan täysistunnossa 2.10. klo 14 Kuopion tapahtumien johdosta,   I varapuhemies Haatainen

Arvoisat edustajat,
Ärade riksdagsledamöter,

Ihmisen suru on suurimmillaan silloin, kun läheisen kädestä ei voi enää koskaan pitää kiinni. Tällaisen surun ymmärtää vain ihminen, joka on sen kokenut.

Olemme nyt kolmatta kertaa hieman yli kymmenen vuoden sisällä tilanteessa, jossa tämä sali aloittaa istuntonsa hiljaisella hetkellä surrakseen Suomessa tapahtuneen kouluväkivallan uhrien lisäksi ihmisiä, joiden käsiä ei läheisen käsi enää kosketa. Kuten Kauhajoen ja Jokelan kohdalla esiin nousee taas tuskainen kysymys: Miksi?

Tähän kysymykseen ei vielä ole vastauksia – On vain surua, joka on suurin henkensä menettäneen uhrin omaisilla ja läheisillä. Ennen kuin vastauksia saadaan, meidän kaikkien on keskityttävä antamaan kaikki tarvittava tuki avun tarpeessa oleville. Kun vastauksia saadaan, niiden mukaisiin toimiin on ryhdyttävä.

 ……………….

Än så länge vet vi inte vilket motiv gärningsmannen i Kuopio hade för sitt dåd. Innan vi får svar på den frågan, gör vi alla bäst i att koncentrera oss på att ge all den hjälp de berörda behöver. När vi får svar på våra frågor, måste de åtgärder vidtas som visar sig nödvändiga. Med anledning av händelserna i Kuopio håller Riksdagen nu en tyst minut för att delta i de anhörigas och närståendes sorg.

Esitän eduskunnan puolesta syvän osanottoni henkensä menettäneen omaisille ja läheisille. Toivotan voimia tapahtumassa loukkaantuneille uhreille ja heidän perheilleen. Kuopion tapahtumien johdosta Eduskunta hiljentyy nyt ottaakseen osaa omaisten ja läheisten suruun.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory