​Hopsu iloitsee Balkanin nuorisoaktiivien ihmisoikeuspalkinnosta

NordenBladet —

Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous on myöntänyt tämän vuoden Vaclav Havel –ihmisoikeuspalkinnon kahdelle taholle: Balkanin maiden nuorisoaktiiveille ja Kiinan uiguurivähemmistön ihmisoikeusaktivistille Ilham Tohtille.

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan kansanedustaja Inka Hopsu (vihr.) on tuplasti iloinen balkanilaisnuorten saamasta palkinnosta. Sen lisäksi, että nuorten työ on tärkeää, Hopsulla oli mahdollisuus tavata palkinnon saajat heti tuoreeltaan oman Euroopan neuvoston raportointitehtävänsä takia.

Hopsu laatii yleiskokouksen kulttuurikomitealle raporttia aiheesta “Nuoret konfliktien ehkäisyssä ja ratkaisijoina“, minkä tiimoilta balkanilaisnuorten Youth Initiative for Human Rights -järjestö oli kulttuurikomitean kuultavana.

Bosnia-Hertsegovinaa, Kroatiaa, Kosovoa, Montenegroa ja Serbiaa edustavat nuoret tekevät yhteistyötä, jotta jakolinjojen sijaan luotaisiin ymmärrystä ja yhteistyötä yhteiskuntien välillä mahdollisten konfliktien välttämiseksi tulevaisuudessa.

“Nuorten toiminta on innostavaa ja tarpeellista. Siksi on harmi, että kansallismieliset hallitukset yrittävät vaieta tästä tärkeästä työstä”, hän sanoo.

Hopsu aikoo keskustella eri nuorisojärjestöjen kanssa selvittääkseen, miten nuoria voisi ottaa vahvemmin mukaan rauhanvälitystoimintaan. Samalla hän toivoo, että Youth Initiative for Human Rights -järjestö pystyisi hyödyntämään palkinnon tuomaa myönteistä julkisuutta viestiensä eteenpäinviemiseksi.

“Kulttuurikomitean kuulemisessa järjestön edustajat nostivat esiin konkreettisia ehdotuksia, joita aion raportissani tutkia”, Hopsu kertoo.

Raportin on määrä valmistua ensi vuoden keväällä.

Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous jakoi Vaclav Havel –ihmisoikeuspalkinnon nyt seitsemännen kerran.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory