Eduskunnan kirjastolta uusi tietopaketti perhevapaauudistuksesta

NordenBladet ‚ÄĒ Perhevapaajärjestelmän kehittäminen on ollut jo pitkään yhteiskuntapoliittisen keskustelun kohteena. Pääministeri Antti Rinteen hallitus on nyt vuorostaan tarttunut perhevapaauudistukseen.

Perhevapaajärjestelmän kehittäminen on ollut jo pitkään yhteiskuntapoliittisen keskustelun kohteena. Pääministeri Antti Rinteen hallitus on nyt vuorostaan tarttunut perhevapaauudistukseen.

‚ÄčUseat ty√∂markkinatahot ja poliittiset ryhmittym√§t ovat esitt√§neet omia mallejaan perhevapaiden uudistamiseksi. Mallien tavoitteet ovat kahdenlaisia: perhevapaat halutaan jakaa tasaisemmin √§itien ja isien kanssa ja √§idit halutaan saada palaamaan ty√∂markkinoille nykyist√§ nopeammin.

Uusi hanke perhevapaauudistuksesta käynnistettiin elokuun alussa. Uudistus toisi toteutuessaan pidennystä nykyisiin äitiys- ja isyysvapaisiin. Ansiosidonnaisten vanhempainvapaiden kestoa kasvatettaisiin usealla kuukaudella. Tavoitteena on myös, että perhevapaat ja hoitovastuu jakautuvat perheissä tasaisesti molempien vanhempien kesken. Kotihoidon tuen on tarkoitus jatkua nykymuotoisena.

Sosiaali- ja terveysministeriön hankkeen Perhevapaauudistusta valmisteleva työryhmä toimikausi jatkuu 31.12.2020 asti. Hanke toteutetaan yhdessä työmarkkinaosapuolten kanssa.

Tietopakettiin on koottu tietoa lainvalmistelun vaiheista, oikeusvertailevaa aineistoa, aiheeseen liittyvää kirjallisuutta sekä uutisointia. Päivitämme tietopakettia lakihankkeen edetessä.

Lisätietoa tietopaketista: johtava tietoasiantuntija Kristiina Hakala, puh. 09 432 3471, sähköposti etunimi.sukunimi@eduskunta.fi

Tutustu tietopakettiin Perhevapaauudistus

Muita Eduskunnan kirjaston asiantuntijoiden laatimia lakihankkeiden tietopaketteja

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory