​Suuri valiokunta keskusteli Suomen EU-puheenjohtajakauden ilmastopolitiikasta

NordenBladet —

Suuri valiokunta käsitteli päivän kokouksessaan ilmastopolitiikan kysymyksiä Suomen EU-puheenjohtajakaudella. Valiokunnan kuultavana oli ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.), joka johtaa puhetta EU:n ympäristöneuvoston kokouksessa (4.10.).

Ympäristöneuvosto keskustelee EU:n pitkän aikavälin ilmastostrategiasta Suomen laatiman tausta-asiakirjan pohjalta. Eurooppa-neuvoston linjausten pohjalta keskustelua käydään mm. reilusta ja sosiaalisesti oikeudenmukaisesta siirtymästä kohti ilmastoneutraalia taloutta, ministeri Mikkonen kertoi.

Suomen tavoite puheenjohtajana on, että pitkän aikavälin strategian keskeiset elementit voidaan määritellä Eurooppa-neuvostossa vuoden 2019 loppuun mennessä. Mikkonen kertoi Suomen työskennelleen aktiivisesti sen puolesta, että kaikki jäsenmaat sitoutuisivat ilmastoneutraaliuden saavuttamiseen vuoteen 2050 mennessä.

Suuri valiokunta keskusteli ministerin kanssa laajasti ilmastopolitiikan tavoitteista, toimeenpanosta ja vaikutuksista. Esille nousivat mm. kansalliset ilmastotoimet EU:n tavoitteiden saavuttamiseksi sekä ilmastopolitiikan vaikutukset työllisyydelle ja kilpailukyvylle. Lisäksi keskusteltiin suomalaisten yritysten ilmastoystävällisen teknologian viennistä ulkomaille.

Ministeri Mikkosen mukaan kilpailukyvyn vahvistaminen on EU:lle keskeinen tavoite, joka mm. kiertotalouden kautta yhdistyy ilmastopolitiikkaan. Mikkonen kertoi pitävänsä teknologiaviennin mahdollisuuksia Suomelle merkittävinä sekä ilmastopolitiikan että talouden kannalta. Kyse ei ole ainoastaan omien päästöjen vähentämisestä, hiilijalanjäljestä, vaan myös hiilikädenjäljestä, hän sanoi.

Valiokunta keskusteli myös EU:n valmistautumisesta Chilen ilmastokokoukseen, jossa Suomi puheenjohtajamaana edustaa EU:ta. Kokouksen keskeisin aihe on markkinamekanismin kansainvälisistä säännöistä sopiminen, ministeri Mikkonen kertoi.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory