Mainos:

Barentsin parlamentaarisen konferenssin aiheena ihmisten ja tiedon liikkuminen

NordenBladet —

Joukko Barentsin alueen kansanedustajia ja muita vaikuttajia kokoontuu ensi viikon alussa Ruotsin Haaparannalla keskustelemaan liikenneyhteyksien kehittämisestä sekä tulevaisuuden elämisen mahdollisuuksista Barentsin alueella. 

16.–18.9. järjestettävään Barentsin parlamentaariseen konferenssiin osallistuu kansanedustajia, alueparlamenttien jäseniä ja alkuperäiskansojen edustajia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä. Tilaisuutta isännöi Ruotsin puhemies Andreas Norlén. Eduskunnasta osallistuvat Arktisen parlamentaarikkokonferenssin valtuuskunnan puheenjohtaja Mikko Kärnä (kesk.) ja Pohjoismaiden neuvoston valtuuskunnan jäsen Kaisa Juuso (ps.). Kärnä johtaa konferenssissa alueen liikenneyhteyksien ja talouden kehittämistä koskevaa seminaaria. 

Barentsin parlamentaarinen konferenssi järjestetään joka toinen vuosi. Järjestäjänä toimii Barentsin euroarktisen neuvoston (Barents Euro–Arctic Council, BEAC) puheenjohtajamaa. Haaparannan konferenssissa ruotsalaiset esittelevät muun muassa suunnitelmaansa eri liikennemuotojen paremmasta yhteistyöstä ja yhdistämisestä Barentsin alueella. Kokouksessa on tarkoitus keskustella myös muun muassa siitä, miten uudenlainen teknologia mahdollistaa älykkään liikenteen ja logistiikan kehittämisen. Liikennekysymysten lisäksi esillä on kestävä turismi.

Barentsin euroarktisen neuvoston tavoitteena on vakauden ja kestävän kehityksen edistäminen Barentsin alueella eli Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän pohjoisosissa. BEAC:n jäseniä ovat lisäksi Tanska, Islanti ja EU.

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2019 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory