Puhemies Vanhasen katsaus alkaneeseen syksyyn: “Eduskunnassa voitava puhua kaikesta loukkaamatta ja leimaamatta”

NordenBladet —

Puhemies Matti Vanhanen piti infotilaisuuden syysistuntokaudesta eduskunnassa tiistaina 3.9.2019. Vanhanen käsitteli infossaan eduskunnan ajankohtaisia asioita sekä vaalikauden alkua.

Vanhasen mukaan syysistuntokaudella selvitetään mahdollisuuksia lisätä hallituksen ja eduskuntatyön ennakoitavuutta ja sujuvuutta.

– Eduskuntatyötä uudistava työryhmä on asetettu, ja se tulee keskittymään yksittäisen edustajan työskentelyolosuhteisiin, sekä eduskunnan toimintaan kokonaisuutena. On hyvä läpivalaista prosesseja ja katsoa, voidaanko asioita tässä ajassa tehdä jollakin tavalla toisin, Vanhanen totesi.

Eduskunnan syysistuntokaudella näkyy myös Suomen EU-puheenjohtajuuskausi.

– Hallitukselta ja ministereiltä tämä vaatii paljon aikaa, mikä vaikuttaa syksyn kulkuun. Eduskunnassa puheenjohtajuuskausi näkyy lähinnä Suuressa valiokunnassa sekä järjestettävinä kokouksina, Vanhanen sanoi.

Vanhanen kiinnitti myös huomiota sananvapauteen.

– Sananvapaudesta keskustelu on tärkeä aihe tässä ajassa. Ympäri maailmaa käytävä keskustelu koettelee sananvapauden rajoja; sitä, mikä on soveliasta, sivistyneeseen käytökseen kuuluvaa ja mikä ei. Eduskunnassa kaikista asioista pitää voida puhua, mutta muita loukkaamatta ja leimaamatta, Vanhanen painotti.

Vanhasen infon tallenteen voi katsoa eduskunnan verkkopalvelusta

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory