Avoimet ovet Eduskuntatalossa perjantaina 13. syyskuuta

NordenBladet —

Suomen tasavaltainen hallitusmuoto täyttää tänä vuonna sata vuotta. Vuonna 1919 vahvistettu hallitusmuoto on suomalaisen kansanvallan perusta ja tärkeä osa maamme itsenäistymisten alkuvaiheita. Merkkivuotta on muistettu vuoden aikana eri tavoin ja juhlinta huipentuu syyskuun puolivälissä.

Sata vuotta sitten vahvistettu tasavaltainen hallitusmuoto sekä aiemmin vahvistetut valtiopäiväjärjestys, vaalilaki ja kunnallisvaalilaki ovat ohjanneet suomalaisen yhteiskunnan rakentumista sekä Suomen kehittymistä nykyaikaiseksi oikeusvaltioksi. Syyskuun toisella viikolla merkkivuotta juhlitaan erilaisin tapahtumin ja valtionhallinnon avoimin ovin.

Eduskuntatalossa järjestetään perjantaina 13. syyskuuta avoimet ovet. Eduskuntatalon vierailijasisäänkäynti avataan klo 14 ja suljetaan klo 18.15. Sisäänpääsyssä on syytä varautua jonottamiseen. Tapahtuma päättyy klo 19.

Vieraat voivat tutustua omaan tahtiin Eduskuntataloon ja eduskunnan toimintaan henkilökunnan opastuksella. Kierroksella on huomioitu esteetöntä liikkumista tarvitsevat vieraat. Politiikan torilla vieraat tapaavat kansanedustajia ja heille esitellään eduskuntaryhmien työskentelyä. Eduskuntatalon kahvilassa on kahvitarjoilu vierailijoille.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory