Haatainen osallistuu toisen maailmansodan muistojuhlaan

NordenBladet ‚ÄĒ

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen edustaa Suomea toisen maailmansodan muistojuhlissa Puolan Varsovassa tulevana viikonloppuna. Maailmansodan syttymisen 80-vuotistapahtumaan 1. syyskuuta osallistuu myös Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump.

Haatainen pitää tärkeänä, että Yhdysvaltojen presidentti kunnioittaa tilaisuutta läsnäolollaan.

‚ÄĚYhdysvalloilla oli merkitt√§v√§ rooli Euroopan vapauttamisessa ja toisen maailmansodan lopettamisessa, ja¬† Yhdysvaltojen ja Euroopan suhde on edelleen t√§rke√§ molemmille osapuolille. Muistojuhlasta tulee varmasti ikimuistoinen. Kansainv√§lisen politiikan nykyisess√§ ep√§vakaassa tilanteessa on hyv√§ pys√§hty√§ miettim√§√§n niit√§ olosuhteita, joissa toinen maailmansota syttyi ja palauttaa mieliin, miksi Euroopan neuvosto ja Euroopan unioni aikanaan perustettiin eli edist√§m√§√§n rauhaa mantereellamme‚ÄĚ, Haatainen pohtii juhlan alla.

Varsovan juhlaseremonioihin osallistuu lähes yli kolmekymmentä valtionpäämiestä, puhemiestä tai ministeriä. 

Puolasta Haatainen matkustaa Tallinnassa 2.‚Äď3.9. j√§rjestett√§v√§√§n Pohjoismaiden ja Baltian maiden puhemiesten konferenssiin, jonka teemoja ovat muun muassa Ison-Britannian tuleva EU-ero, informaatiovaikuttaminen ja alueelliseen turvallisuuteen liittyv√§t kysymykset. Haataista on pyydetty alustamaan muille puhemiehille Brexitin vaikutuksista.

Konferenssin ohjelmassa on puhemiesten tapaamisen lis√§ksi tutustuminen kommunismin uhrien muistomerkkiin ja tutkimuslaitokseen¬†sek√§ Viron kuuluisimman s√§velt√§j√§n el√§m√§nty√∂lle omistettuun Arvo P√§rt ‚Äďkeskukseen.

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory