Haatainen osallistuu toisen maailmansodan muistojuhlaan

NordenBladet —

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen edustaa Suomea toisen maailmansodan muistojuhlissa Puolan Varsovassa tulevana viikonloppuna. Maailmansodan syttymisen 80-vuotistapahtumaan 1. syyskuuta osallistuu myös Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump.

Haatainen pitää tärkeänä, että Yhdysvaltojen presidentti kunnioittaa tilaisuutta läsnäolollaan.

”Yhdysvalloilla oli merkittävä rooli Euroopan vapauttamisessa ja toisen maailmansodan lopettamisessa, ja  Yhdysvaltojen ja Euroopan suhde on edelleen tärkeä molemmille osapuolille. Muistojuhlasta tulee varmasti ikimuistoinen. Kansainvälisen politiikan nykyisessä epävakaassa tilanteessa on hyvä pysähtyä miettimään niitä olosuhteita, joissa toinen maailmansota syttyi ja palauttaa mieliin, miksi Euroopan neuvosto ja Euroopan unioni aikanaan perustettiin eli edistämään rauhaa mantereellamme”, Haatainen pohtii juhlan alla.

Varsovan juhlaseremonioihin osallistuu lähes yli kolmekymmentä valtionpäämiestä, puhemiestä tai ministeriä. 

Puolasta Haatainen matkustaa Tallinnassa 2.–3.9. järjestettävään Pohjoismaiden ja Baltian maiden puhemiesten konferenssiin, jonka teemoja ovat muun muassa Ison-Britannian tuleva EU-ero, informaatiovaikuttaminen ja alueelliseen turvallisuuteen liittyvät kysymykset. Haataista on pyydetty alustamaan muille puhemiehille Brexitin vaikutuksista.

Konferenssin ohjelmassa on puhemiesten tapaamisen lisäksi tutustuminen kommunismin uhrien muistomerkkiin ja tutkimuslaitokseen sekä Viron kuuluisimman säveltäjän elämäntyölle omistettuun Arvo Pärt –keskukseen.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory