Kauma Etyjin kansalaisjärjestösuhteiden erityisedustajaksi​

NordenBladet —

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnasta alkaa hoitaa yleiskokouksen yhteistyötä ja suhteita kansalaisjärjestöihin. Kauman nimitti erityisedustajan tehtävään yleiskokouksen puheenjohtaja George Tsereteli.

”On tärkeää, että me poliittiset päätöksentekijät pysymme kärryillä siitä, mitkä ovat kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytykset, joihin kuuluvat muun muassa sanan- ja mielipiteenvapaus sekä oikeusvaltioperiaatteen noudattaminen. Heikennykset tapahtuvat monesti niin hitaasti ja pala kerrallaan, ettei niitä huomaa, ellei ole koko ajan hereillä. Otan erityisedustajan tehtävän vastaan innostuneena ja odotan pääseväni tapaamaan keskeisten kansalaisjärjestöjen edustaja jo lähitulevaisuudessa”, Kauma sanoo.

Uuden erityisedustajan tehtävää perustellaan sillä, että kansalaisjärjestöt ovat parlamentaarisen yleiskokouksen tärkeä yhteistyökumppani tiellä kohti yhä toimivampaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia koko Etyjin alueella.

”Olipa kyse sitten aseidenriisunnasta, ympäristönsuojelusta, vaalitarkkailusta tai ihmisoikeuksien edistämisestä, kansalaisjärjestöjen tietämys näistä aiheista on meille merkittävää”, yleiskokouksen puheenjohtaja Tsereteli kirjoittaa nimityskirjeessään.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory