‚ÄčHopsu valittiin Euroopan neuvoston kulttuurikomitean raportoijaksi

NordenBladet ‚ÄĒ

Kansanedustaja Inka Hopsu Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnasta on valittu parlamentaarisen yleiskokouksen kulttuuri-, tiede-, koulutus ja mediakomitean raportoijaksi aiheenaan ‚ÄĚNuoret konfliktien ehk√§isyss√§ ja ratkaisijoina‚ÄĚ. Hopsu valittiin teht√§v√§√§n parlamentaarisen yleiskokouksen yhteydess√§ pidetyss√§ komitean kokouksessa. Aihe on Hopsulle tuttu kansalaisj√§rjest√∂- ja kehitysyhteisty√∂st√§ nuorten ja koulutuksen parissa muun muassa It√§-Afrikassa.

‚ÄĚRauhanv√§litys on yksi niit√§ asioita, joita Suomi on ulkopolitiikassa halunnut korostaa. Suomi on ollut erityisen aktiivinen nuorten √§√§nen kuuluvuuden lis√§√§misess√§ rauhanty√∂ss√§. Laadimme my√∂s ensimm√§isen√§ maana maailmassa virallisen toimeenpano-ohjelman YK:n 2250 p√§√§t√∂slauselman (Nuoret, rauha ja turvallisuus) toteuttamiseksi. P√§√§t√∂slauselman syntyyn olivat vahvasti taustavaikuttamassa suomalaiset kansalais- ja nuorisoj√§rjest√∂t. Onkin hienoa, ett√§ saamme jatkaa kyseisen raportointiteht√§v√§n kautta Suomelle t√§rke√§n aiheen parissa‚ÄĚ, Hopsu toteaa.

Aloite raportin laatimisesta oli pantu yleiskokouksessa vireille viime vuonna. Aloitteen allekirjoittaneet eurooppalaiset kansanedustajat muistuttavat, että Euroopan neuvoston 47 jäsenmaan alueella on aseellisia tai pitkittyneitä konflikteja, jotka vaikuttavat konfliktialueilla asuvien tai niiltä pakenemaan joutuvien nuorten elämään dramaattisesti. Nuorilla ei kuitenkaan ole pääsyä niihin pöytiin, joissa rauhasta neuvotellaan. Raportoijalta toivotaan ratkaisuehdotuksia näihin ongelmiin.

Euroopan neuvoston kansanedustajien laatimat raportit ovat pohja yleiskokouksen päätöslauselmille tai suosituksille.

Lähde: Eduskunta.fi



error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory