Hopsu moitti Euroopan neuvostossa lasten säilöönottoa

NordenBladet —

Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous patistaa jäsenmaitaan kitkemään lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa aiempaa tehokkaammin. Yleiskokous keskusteli torstaina lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamisesta yleisesti, kestävän kehityksen Agenda2030 tavoitteen 16.2 toteuttamisesta sekä maahanmuuttajalasten tilanteesta erityisesti.

Kansanedustaja Inka Hopsu (vihr.) Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnasta nosti  puheenvuorossaan esiin turvapaikkaa hakevien lasten kohteluun.

“Yli sadassa maassa turvapaikkaa hakevat lapset ja lapsiperheet suljetaan säilöönottoyksikköihin. Vainoa, väkivaltaa ja sotaa paenneet ihmiset voivat olla valmiiksi traumatisoituneita, ja tilanne voi vain pahentua säilöönotossa. Unicefin tuore raportti arvostelee myös Pohjoismaita siitä, että lapsia ei kohdella ensisijaisesti lapsina vaan turvapaikanhakijoina”, hän huomautti.

Hopsu totesi, että kohta kolmekymmentä vuotta täyttävä YK:n Lapsen oikeuksien sopimus on parantanut monien lasten elämää, mutta tekemistä riittää edelleen. 

“Joka vuosi maailmassa surmataan 95 000 lasta, joista 70 prosenttia on poikia. Unicefin arvion mukaan 15 miljoonaa tyttöä on pakotettu seksiin teini-iässä ja 64 miljoonaa lasta jää ilman peruskoulutusta”.

Vuonna 1949 perustettu Euroopan neuvosto on maanosan vanhin ja laajin poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö. Jäsenmaiden kansanedustajista koostuva yleiskokous tekee aloitteita ja antaa suosituksia, joiden pohjalta ministerikomitea päättää asioista. Parlamentaariseen yleiskokoukseen osallistuu jäsenet ja varajäsenet yhteen laskien yli 700 kansanedustajaa eri maista.

Yleiskokous on koolla Ranskan Strasbourgissa 24.–28.6.2019. Istuntoa voi seurata suorana verkkolähetyksenä ja kaikki raportit lukea täältä.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory