Mainos:

Yhteiskuntaturvallisuus esillä Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajiston kokouksessa

NordenBladet —

Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajisto kokoontuu Helsingborgissa 25.-26.6. Kokouksen keskeisenä aiheena on yhteiskuntaturvallisuus. Puheenjohtajistolla on tavoitteena luoda strategia-asiakirja, joka antaa suuntaviivat Pohjoismaiden neuvoston priorisoinneille ja samalla sisältää konkreettisia ehdotuksia Pohjoismaiden hallituksille. Yhteiskuntaturvallisuustyöryhmän vetäjä, kansanedustaja Wille Rydman (kok.) antaa Helsingborgissa työryhmän ehdotuksen puheenjohtajistolle jatkokäsittelyä varten.

Pohjoismaiden neuvoston yhteiskuntaturvallisuustyöryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa Espoon Hanasaaressa joulukuussa 2018. Työryhmän tarkoituksena on selvittää yhteistä kantaa muun muassa kokonaismaanpuolustuksen, energiayhteistyön sekä kriisi- ja huoltovalmiuden osalta. Ryhmän vetäjän Rydmanin lisäksi työryhmään kuuluu yksi edustaja kustakin Pohjoismaiden neuvoston puolueryhmästä. 

Puheenjohtajiston kokouksen teemana on myös pohjoismaiset rajaesteet ja niiden poistaminen. Puheenjohtajiston vierailut kohdistuvat Helsingborgissa teeman mukaisesti Öresunddirekt –järjestöön, joka edesauttaa Ruotsin ja Tanskan välistä työmatkaliikennettä. Öresunddirekt jakaa tietoa molempien maiden työsuhteista, terveydenhuollosta ja verotuksesta. Lisäksi puheenjohtajisto tutustuu myös Greater Copenhagen –liikenneprojektiin.

Puheenjohtajiston kokoukseen osallistuvat kansanedustajat Vilhelm Junnilla (ps.) ja Wille Rydman (kok.).

Pohjoismaiden neuvoston Kasvu ja kehitys Pohjolassa –valiokunta kokoontuu tiistaina 25.6. Göteborgissa. Kokouksen keskeisenä teemana on meriliikenne. Valiokunta pureutuu satamien ja alusten turvallisuuteen sekä meriliikenteen tulevaisuuteen ja meriliikenteen siirtymiseen fossiilittomiin polttoaineisiin. Valiokunnan kokouksessa on myös esillä mietintö arktisen alueen matkailuyhteistyöstä. 

Kesäkokouksen yhteydessä Kasvu ja kehitys Pohjolassa -valiokunta tutustuu myös Göteborgin alueen elinkeinoelämään ja liikenteen digitalisaatioon. 

Suomesta Kasvu ja kehitys Pohjolassa –valiokunnan kokoukseen osallistuu Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Lulu Ranne (ps).

Kuva: norden.org

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory