Mainos:Yhteiskuntaturvallisuus esillä Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajiston kokouksessa

NordenBladet ‚ÄĒ

Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajisto kokoontuu Helsingborgissa 25.-26.6. Kokouksen keskeisenä aiheena on yhteiskuntaturvallisuus. Puheenjohtajistolla on tavoitteena luoda strategia-asiakirja, joka antaa suuntaviivat Pohjoismaiden neuvoston priorisoinneille ja samalla sisältää konkreettisia ehdotuksia Pohjoismaiden hallituksille. Yhteiskuntaturvallisuustyöryhmän vetäjä, kansanedustaja Wille Rydman (kok.) antaa Helsingborgissa työryhmän ehdotuksen puheenjohtajistolle jatkokäsittelyä varten.

Pohjoismaiden neuvoston yhteiskuntaturvallisuustyöryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa Espoon Hanasaaressa joulukuussa 2018. Työryhmän tarkoituksena on selvittää yhteistä kantaa muun muassa kokonaismaanpuolustuksen, energiayhteistyön sekä kriisi- ja huoltovalmiuden osalta. Ryhmän vetäjän Rydmanin lisäksi työryhmään kuuluu yksi edustaja kustakin Pohjoismaiden neuvoston puolueryhmästä. 

Puheenjohtajiston kokouksen teemana on my√∂s pohjoismaiset rajaesteet ja niiden poistaminen. Puheenjohtajiston vierailut kohdistuvat Helsingborgissa teeman mukaisesti √Ėresunddirekt ‚Äďj√§rjest√∂√∂n, joka edesauttaa Ruotsin ja Tanskan v√§list√§ ty√∂matkaliikennett√§. √Ėresunddirekt jakaa tietoa molempien maiden ty√∂suhteista, terveydenhuollosta ja verotuksesta. Lis√§ksi puheenjohtajisto tutustuu my√∂s Greater Copenhagen ‚Äďliikenneprojektiin.

Puheenjohtajiston kokoukseen osallistuvat kansanedustajat Vilhelm Junnilla (ps.) ja Wille Rydman (kok.).

Pohjoismaiden neuvoston Kasvu ja kehitys Pohjolassa ‚Äďvaliokunta kokoontuu tiistaina 25.6. G√∂teborgissa. Kokouksen keskeisen√§ teemana on meriliikenne. Valiokunta pureutuu satamien ja alusten turvallisuuteen sek√§ meriliikenteen tulevaisuuteen ja meriliikenteen siirtymiseen fossiilittomiin polttoaineisiin. Valiokunnan kokouksessa on my√∂s esill√§ mietint√∂ arktisen alueen matkailuyhteisty√∂st√§.¬†

Kesäkokouksen yhteydessä Kasvu ja kehitys Pohjolassa -valiokunta tutustuu myös Göteborgin alueen elinkeinoelämään ja liikenteen digitalisaatioon. 

Suomesta Kasvu ja kehitys Pohjolassa ‚Äďvaliokunnan kokoukseen osallistuu Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Lulu Ranne (ps).

Kuva: norden.org

‚Äč

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory