Suomea ja Vietnamia yhdistää huoli vapaakaupasta ja ilmastonmuutoksesta

NordenBladet —

Vietnamin parlamentin ulkoasiainvaliokunta vieraili eduskunnassa tiistaina tavaten sekä varapuhemies Tuula Haataisen että eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäseniä sen puheenjohtajan Laura Huhtasaaren (ps.) johdolla.

Vietnamilaisten kymmenhenkistä valtuuskunta johti ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Nguyen Manh Tien. 

Varapuhemies Haataisen tapaamisen keskustelunaiheet liittyivät kansainväliseen politiikkaan, talouteen, Suomen tulevaan EU-puheenjohtajakauteen sekä Suomen ja Vietnamin kahdenvälisiin suhteisiin. Haatainen onnitteli Vietnamia sekä valinnasta YK:n turvaneuvoston jäseneksi että toimimisesta Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön ASEANin puheenjohtajamaana. 

Vietnamille Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota aiheuttaa suurta huolta, samoin kuin ilmastonmuutos ja Korean niemimaan tilanne. Haatainen kiitti vietnamilaisia Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen presidenttien tapaamisen järjestämisestä Vietnamin Hanoissa alkuvuodesta.

“Suomea ja Vietnamia yhdistää myös halu ja kyky tarjota diplomaattisia palveluja kansainvälisten ristiriitojen ratkaisemiseksi”, Haatainen huomautti.

Suomella on Vietnamissa hyvä maine yli 40 vuotta kestäneen kehitysyhteistyön vuoksi. Metsä- ja vesihuoltohankkeiden lisäksi Suomi tunnetaan innovaatioiden ja korkean teknologian maana, jonka osaaminen sopii Vietnamin tarpeisiin. 

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan tapaamiseen osallistuivat puheenjohtaja Huhtasaaren lisäksi Saara-Sofia Siréni(kok.), Paavo Arhinmäki (vas.) ja Inka Hopsun (vihr.). 

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory