Suuressa valiokunnassa esillä EU:n rahoituskehys, laajentuminen ja maatalouspolitiikan uudistus

NordenBladet —

Eduskunnan Suuri valiokunta sai tänään selvityksiä tulevista Euroopan unionin neuvostokokouksista Luxemburgissa.

Eurooppa-ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) antoi valiokunnalle selvityksen Yleisten asioiden neuvostosta 18.6. Käsittelyyn on tulossa monivuotinen rahoituskehys, josta neuvosto käy periaatekeskustelun. Ministerien on tarkoitus keskustella neuvottelupakettia koskevasta tarkistetusta ehdotuksesta, jonka puheenjohtajamaa Romania esitti neuvostossa käytyjen teknisten ja poliittisten keskustelujen jälkeen.

Agendalla on myös komission 29. toukokuuta esittämä vuoden 2019 EU:n laajenemispaketti. Lisäksi neuvosto valmistelee 20.–21. kesäkuuta pidettävää Eurooppa-neuvostoa ja tarkastelee ehdotusta sen päätelmiksi.

Neuvoston on myös tarkoitus keskustella maakohtaisia suosituksia koskevasta horisontaalisesta asiakirjasta ja toimittaa se Eurooppa-neuvostolle.

Suuri valiokunta keskusteli unionin laajentumistavoitteista ja jäsenneuvotteluiden tilasta Länsi-Balkanin maiden kanssa. Ministerin mukaan kaikissa Länsi-Balkanin maissa neuvottelukysymykset liittyvät oikeusvaltioperiaatteen toteutumiseen ja korruption kitkemiseen. Valiokunta keskusteli myös Turkin jäsenyysnäkymistä.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) antoi valiokunnalle selvityksen Maatalous- ja kalastusneuvoston 18.6. pidettävästä kokouksesta.

Esityslistalla ovat Euroopan meri- ja kalatalousrahasto sekä yhteisen kalastuspolitiikan tilanne ja vuoden 2020 kalastuskiintiöt.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory