Japanin kirsikankukkakuningatar vieraili eduskunnassa

NordenBladet —

Japanin kirsikankukkakuningatar Risako Takenaka vieraili eduskunnassa perjantaina 14. kesäkuuta. Vieraan otti vastaan varapuhemies Tuula Haatainen, jolle tehtävä oli roihuvuorelaisena erityisen mieluinen.

“Asun aivan Roihuvuoren Kirsikkapuiston vieressä. Nautin kirsikkapuiden kukkimisesta joka kevät, ja samalla kirsikankukat muistuttavat minua Suomen ja Japanin lämpimistä ja vahvoista suhteista”, hän totesi tervehdyssanoissaan.

Kirsikankukkakuningattaren vierailun tarkoituksena oli varapuhemiehen tapaamisen lisäksi käydä katsomassa eduskunnan Pikkuparlamentin eteen viime keväänä istutettuja kirsikkapuita. Japanin valtio lahjoitti Suomelle itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi kolmekymmentä kirsikkapuuta, jotka istutettiin Roihuvuoren Kirsikkapuistoon.  Japanin parlamentti lahjoitti eduskunnalle viisi kirsikkapuun tainta, jotka istutettiin Pikkuparlamentin eteen.

Kirsikankukkakuningatar on Japanin parlamentin alahuoneen perustaman Japan Sakura Foundationin keulahahmo. Kirsikankukkakuningatar on japanilaisille tärkeä instituutio, mistä osaltaan kertoo se, että kun Suomen kirsikankukkakuningatar vieraili Japanissa, hän tapasi sekä maan puhemiehen että pääministerin.

Japanin kirsikankukkakuningattaren mukana eduskuntavierailulla olivat Suomen kirsikankukkakuningatar Venla Ailasmäki ja kirsikankukkaprinsessa Ella Saarenko. Tapaamiseen osallistuivat myös eduskunnan Japani-ystävyysryhmästä sen puheenjohtaja Mats Löfström (r.) sekä jäsen Sakari Puisto (ps.).

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory