Ylä-Itävallan alueparlamenttia kiinnosti Suomen EU-puheenjohtajuus

NordenBladet —

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Tuula Haatainen otti keskiviikkona 12. kesäkuuta vastaan Ylä-Itävallan alueparlamentin puhemiehen Viktor Siglin johtaman valtuuskunnan. Alueparlamenttia kiinnostivat erityisesti Suomen tuleva EU-puheenjohtajuuskausi.

“Suomen kolmas EU-puheenjohtajakausi on meille tilaisuus profiloitua unionin perusarvoja vahvistamana, tasa-arvoa edistävänä ja vastuullisena jäsenmaana. Suomen pääpaino on sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävässä kehityksessä, talouskasvussa ja turvallisuuskysymyksissä”, Haatainen kertoi vieraille.

“Maailmalla haluamme korostaa ilmastonmuutoksen vastaista työtä ja uuden hallitusohjelmamme mukaan myös Afrikka painottuu aiempaa enemmän kansainvälisessä toiminnassamme.”

Itävaltalaisia kiinnosti myös Suomen ydinvoimapolitiikka, suhtautuminen Venäjän vastaisiin talouspakotteisiin, nuorisotyöttömyys sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen.

Haatainen kertoi, että Suomi pyrkii hiilineutraaliuteen panostamalla uusiutuvaan energiaan, mutta myös turvallisesti tuotettua ydinvoimaa tarvitaan.

“Suomi on mukana EU:n pakotteissa. Venäjän kanssa panostamme tasapainoiseen naapuruussuhteeseen ja painotamme vuoropuhelua, myös hankalista kysymyksistä. Haluamme vakautta Itämeren alueelle”, Haatainen korosti.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta hän totesi uuden hallituksen aikovan keskittyä nyt sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämiseen ja tuottamiseen julkisen järjestelmän kautta.

“Tämän hallituksen ehkä suurin asia on oppivelvollisuuden laajentaminen 18 ikävuoteen asti, jotta kaikki nuoret saisivat lukio- tai ammatillisen koulutuksen. Nyt liian moni on jäänyt toisen asteen koulutuksen ulkopuolelle.  Nuorisotyöttömyys ja nuorten tulevaisuus on myös suuri eurooppalainen kysymys, jota olisi hyvä pohtia EU:nkin puitteissa”, hän päätti.

Ylä-Itävallan alueparlamentin valtuuskunta tapasi myös eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) sekä kansanedustaja Elina Lepomäen (kok.) eduskunnan viime vaalikauden Itävalta-ystävyysryhmästä.

Itävaltalaisten valtuuskuntaan kuului myös alueparlamentin varapuhemies Adalbert Cramer sekä neljätoista muuta alueparlamentin jäsentä. Ylä-Itävalta (Oberösterreich) on yksi Itävallan yhdeksästä osavaltiosta. Sen pääkaupunki on Linz.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory