Etelä-Korean presidentti oli vaalikauden ensimmäinen valtiovieras

NordenBladet —

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen valittiin tehtäväänsä viime perjantaina iltapäivällä ja heti maanantaina hän otti vastaan vaalikauden ensimmäisen valtiovieraan, kun Korean tasavallan presidentti Moon Jae-In vieraili Eduskuntatalossa.

Puhemiehen ja presidentin tapaamisessa kävi ilmi, että sekä maiden että niiden parlamenttien suhteet ovat erinomaiset ja vierailuvaihto vilkasta.

“Meitä yhdistää samanlainen arvopohja, vastuunkanto kollektiivisista globaaleista haasteista ja sääntöpohjaisen maailmanjärjestyksen toimivuudesta. Lisäksi molempia kiinnostaa uusimpien teknologioiden hyödyntäminen ja kehittäminen”, Vanhanen totesi.

Presidentti Moon oli hyvin perehtynyt Suomen historiaan ja pitkään tasa-arvon perinteeseen kehuen muun muassa naisten varhaista äänioikeutta sekä vahvaa roolia hyvinvointiyhteiskunnan kehittämisessä.

Viime kaudella eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana toiminutta Vanhasta kiinnosti myös Korean niemimaan tilanne, jota presidentti Moon valotti todeten, että rauhan vahvistaminen Korean niemimaalla tukee koko alueen vakautta ja siten myös maailmanrauhaa. Presidentti Moon kiitti Suomen aktiivista ulkopolitiikkaa ja toimintaa rauhan edistämiseksi. 

Puhemiehen ja presidentin tapaamiseen osallistuivat myös molemmat varapuhemiehet Tuula Haatainen ja Juho Eerola sekä eduskuntaryhmien edustajat Kimmo Kiljunen (sd.), Ari Koponen (ps.), Mia Laiho (kok.), Antti Kurvinen (kesk.), Saara Hyrkkö (vihr.), Mai Kivelä (vas.), Joakim Strand (r.), Päivi Räsänen (kd.) ja eduskunnan Etelä-Korea-ystävyysryhmän puheenjohtaja Hannu Hoskonen (kesk.).

Presidentti Moon on valtiovierailulla Suomessa puolisonsa Kim Jung-sookin kanssa 9.–11. kesäkuuta. Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdessä rouva Jenni Haukion kanssa. Ohjelmassa on myös muun muassa tapaaminen pääministeri Antti Rinteen (sd.) kanssa sekä vierailu Aalto-yliopistoon. 

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory