Puhemies Matti Vanhasen kiitossanat eduskunnalle puhemiesvaalin jälkeen

NordenBladet —

Arvoisat kansanedustajat! Ärade riksdagsledamöter!

Kiitän lämpimästi omasta ja valittavien varapuhemiesten puolesta meitä kohtaan osoittamastanne luottamuksesta. Tulemme tekemään kaikkemme toimiaksemme luottamuksenne arvoisesti.

På mina egna och vice talmännens vägnar vill jag uttrycka vårt värmaste tack för det förtroende ni har visat oss. Vi kommer att göra vårt yttersta för att förvalta ert förtroende väl.

Hallitusmuotomme – jossa tasavaltamme sai lopullisen sinettinsä täyttää alkaneena kesänä sata vuotta. Perustuslakimme keskeiset periaatteet ovat kestäneet aikaa, sodat, lamat ja nousukaudet.

Takanamme on nyt vaalikausi, joka laajoine säästöineen aiheutti paljon ristiriitoja päättäjien välillä. Tehty työ kuitenkin tarjoaa nyt mahdollisuuden enemmän normaaliaikaan, jossa meidän kuitenkin on pidettävä mielessä koko ajan myös tulevaisuuden väestörakenteeseemme ja globaaliin kilpailuun liittyvät haasteet. 

Hallitusmuotomme luo parhaimmillaan luovan jännitteen hallituksen ja eduskunnan välille. Käyttäkäämme tuota asetelmaa yhteiseksi hyväksi.

Tulen puhemiehenä edistämään keskustelukulttuuria, joka ei peittele erimielisyyksiä, mutta antaa arvon toisen motiiveille ja välttää tahallista väärinymmärtämistä.

Som talman kommer jag att främja en debattkultur där man inte försöker dölja meningsmotsättningar, utan där man värdesätter andras motiv och undviker att missförstå med avsikt.

Viime vaalikauden lopulla käynnistämme puhemies Risikon johdolla pohdinnan eduskunnan uudistamiseksi. Tätä työtä jatketaan. Haluan, että kaikki yhdessä mietimme työtämme ja työtapoja. Paljon on muuttunut ympärillämme sadassa vuodessa. Erityisesti haluan, että edustajat ja ryhmät pohtivat valiokuntatyön uudistamista. Se on kuitenkin työmme sisällön ja myös todellisen vaikuttamisen kannalta tärkein osa työtämme.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory