Suuri valiokunta käsitteli sähköisen todistusaineiston saatavuutta rajat ylittävän rikollisuuden tutkinnassa

NordenBladet —

Suuri valiokunta sai tänään oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) ja sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) selvitykset EU:n oikeus- ja sisäasioiden neuvoston tulevasta kokouksesta (6.–7.6.). 

Ministeri Häkkäsen mukaan suuri periaatteellinen aihe asialistalla on sähköisen todistusaineiston saatavuus rajat ylittävän rikollisuuden tutkinnassa. Neuvosto käsittelee neuvottelujen aloittamista EU:n ja Yhdysvaltain välillä sekä osallistumista tietoverkkorikollisuutta koskevan ns. Budapestin yleissopimusta koskeviin täydentäviin neuvotteluihin. 

Suuri valiokunta totesi, ettei sillä asian käsittelyn tässä vaiheessa ole huomauttamista valtioneuvoston toimintalinjaan. Valiokunta kuitenkin huomautti, että asian käsittely eduskunnan perustuslakivaliokunnassa on edelleen kesken ja sen mahdolliset näkemykset on otettava huomioon asian jatkovalmistelussa.

Katso asian (E 131/2018) käsittelytiedot eduskunnan verkkopalvelussa täältä.

Muiden aiheiden osalta valiokunta keskusteli mm. oikeusvaltioperiaatteen toteutumisen valvontamekanismeista ja Euroopan syyttäjänviraston (EPPO) pääsyyttäjän nimittämisestä.

Sisäministerien aiheista konkreettisin säädöskysymys on ministeri Mykkäsen mukaan paluudirektiivi, josta tavoitellaan neuvostossa osittaista yleisnäkemystä. Ehdotettujen muutosten tarkoituksena on tehostaa palauttamismenettelyä.

Suomi voi hyväksyä puheenjohtajan ehdotuksen osittaiseksi yleisnäkemykseksi ja jatkaa asian käsittelyä omalla puheenjohtajakaudellaan.

Suuri valiokunta keskusteli ministerin kanssa myös EU:n muuttoliike- ja turvapaikka-asioiden tulevaisuuden haasteista sekä sisäasioiden rahoituksesta tulevalla EU:n rahoituskehyskaudella.

EU:n neuvosto edustaa jäsenvaltioiden hallituksia. Jäsenmaiden ministerit kokoontuvat EU:n neuvostoon, jossa hyväksytään lakeja ja koordinoidaan politiikkaa.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory