Naton parlamentaarinen yleiskokous kokoontuu Bratislavassa

NordenBladet —

Naton parlamentaarinen yleiskokous on koolla Slovakian Bratislavassa 31.5.–3.6.2019. Kokoukseen odotetaan noin kahtasataa kansanedustajaa Naton jäsen- ja kumppanimaista. Kokouksessa keskustellaan muun muassa kyberturvallisuudesta, ydinasepelotteen paluusta maailmanpolitiikkaan, Ukrainan tilanteesta, talouspakotteista ulkopolitiikan välineinä sekä tekoälyn vaikutuksesta tulevaisuuden sodankäyntiin.

Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat kansanedustajat Mikko Savola (kesk.) ja Tom Packalén (ps.) Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnasta.

Raportit, joiden pohjalta keskustelua käydään, ovat luettavissa Nato PA:n verkkosivuilta.

Kokouksen osanottajista suurin osa on Naton jäsenmaista. Mukana on myös rauhankumppanimaita kuten Suomi, Ruotsi ja Itävalta sekä eri statuksilla olevia Euroopan ulkopuolisia maita.

Naton ulkopuolisten maiden kansanedustajille parlamentaarinen yleiskokous tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä Nato-maiden poliitikkojen kanssa sekä kuulla, millaista keskustelua järjestön jäsenmaissa käydään sotilasliiton asioista. Suomalaiset kansanedustajat saavat osallistua yleiskokouksen keskusteluun mutta eivät äänestyksiin.

Naton parlamentaarinen yleiskokous (Nato Parliamentary Assembly) ei ole osa Pohjois-Atlantin puolustusliittoa, mutta yleiskokous voi antaa Natolle suosituksia. Eduskunnasta on osallistunut valtuuskunta Nato PA:n kokouksiin vuodesta 1998 lähtien.

Kuvia kokouksesta

Kokouksen seuranta Twitterissä: #NATOPABratislava, @natopapress

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory