Varapuhemies Risikko: Jokainen voi olla luotettava ystävä

NordenBladet —

“Kun yksinäisyyttä on paljon, voi meistä jokainen olla ystävä toiselle – ihminen ihmiselle. Ystävä luo turvallisuutta”, toteaa eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko.

Risikko vei valtiovallan tervehdyksen Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan 60-vuotisjuhlaan. Juhla järjestettiin lauantaina 25.5.2019 Jyväskylässä.

Risikko kiitti tervehdyksessään SPR:n ystävätoimintaan osallistuneita arvokkaasta, ihmisläheisestä vapaaehtoistyöstä. Ystävätoiminnassa on mukana noin 8 100 vapaaehtoista.

Hän korosti, että jokainen tarvitsee luotettavan ystävän, ja että ystäviä tarvitaan jatkossakin.

“Ystävillä on suuri merkitys ihmiselle. Hän tuo iloa, apua ja turvallisuutta. Olette vahva esimerkki muille. Kertokaa kokemuksistanne, joita olette ystävätoiminnasta itsekin saaneet”, hän kehotti kuulijoita.  

Risikko muistutti puheessaan, että nykyisin Suomessa noin 20 prosenttia suomalaisista lapsista ja nuorista kokee vakavaa yksinäisyyttä. Vanhuksista yksinäisiä on noin 30 prosenttia. Suomalaisilla on kuitenkin myös aitoa halua ja kykyä auttaa lähimmäisiään.

Risikko kannustaakin jättämään epäröinnit sikseen, jos ystäväksi ryhtyminen syystä tai toisesta arveluttaa. Ystävyyteen riittää hänen mukaansa hyvin se, että on aivan tavallinen ihminen.

“Joku saattaa epäillä omia kykyjään olla ystävä, varsikin vaikeissa tilanteissa. Oman kokemukseni perusteella vaikeissa tilanteissa pärjää parhaiten, kun näyttää avoimesti oman inhimillisyytensä, joskus jopa heikkoutensa. Samanlainen asenne sopii myös ystävätoimintaan”, hän totesi. 

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory