Latinalaisen Amerikan kunniakonsulit vierailivat eduskunnassa

NordenBladet —

Latinalaisen Amerikan Suomen kunniakonsulit vierailivat eduskunnassa keskiviikkona 22. toukokuuta. Vieraat otti vastaan varapuhemies Juho Eerola, joka kiitti kunniakonsuleita heidän arvokkaasta työstään Suomen hyväksi.

“Arvostamme sitä intoa ja omistautumista, jolla tehtäviänne hoidatte”, Eerola totesi.

Kunniakonsulit ovat osa Suomen ulkomaanedustusta ja toimivat tehtävässään vapaaehtoisesti ilman korvausta. Heidän tehtäviinsä kuuluvat suomalaisten avustaminen, kaupallis-taloudellisten suhteiden edistäminen ja maakuvatyö.

Eduskunnassa vieraillut noin neljänkymmenen hengen ryhmä kunniakonsuleita on Suomessa ulkoministeriön järjestämällä kolmipäiväisellä vierailulla, jonka teemoja ovat muun muassa Suomi-tuntemuksen parantaminen, Team Finland -toimintaan osallistuminen sekä suomalaisen osaamisen esittely. Ennen eduskuntavierailua kunniakonsulit tapasivat tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Eerola kertoi puheenvuorossaan Suomen poliittisesta tilanteesta vaaleineen ja hallitusneuvotteluineen sekä viime vaalikaudella säädetyistä sotilas- ja siviilitiedustelulaeista, jotka Eerola hallintovaliokunnan entisenä puheenjohtajana tuntee hyvin.

“Suomalaisilla on vahva yhteenkuuluvuuden tunne, minkä lisäksi luottamus viranomaisiin ja instituutioihin on korkealla. Suomi on yksi maailman turvallisimpia maita ja sellaisena haluamme sen myös pitää.”

Varapuhemies Eerola totesi myös, että parlamenttienvälistä yhteistyötä Suomen ja Latinalaisen Amerikan maiden välillä voi lisätä monin tavoin.

“Olemme täällä teitä varten. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos tarvitsette lisätietoja ja kontakteja”, hän kannusti.

Keskusteluihin osallistuivat myös pääsihteeri Maija-Leena Paavola, joka esitteli eduskuntaa lainsäädäntöelimenä sekä kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.), joka toimi edellisellä vaalikaudella eduskunnan Meksiko-ystävyysryhmän puheenjohtajana ja Kuuba-ystävyysryhmän varapuheenjohtajana. 

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory