​Suuri valiokunta sai selvityksiä EU:n neuvoston ensi viikon kokouksista

NordenBladet —

Eduskunnan suuri valiokunta sai tänään ministerien ennakkoselvityksiä EU:n neuvoston tulevista kokouksista.

Maatalous- ja kalastusneuvosto (14.5.) käsittelee yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) uutta täytäntöönpanomallia, joka sisältyy asetusehdotukseen YMP:n strategisista suunnitelmista. Asetus sisältäisi säännökset Euroopan maatalouden tukirahaston ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston käytöstä YMP:n tavoitteiden toteuttamiseksi.

Suuren valiokunnan keskustelussa maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) kanssa käsiteltiin mm. sitä, miten EU:n monivuotisen rahoituskehysratkaisun puuttuminen vaikeuttaa YMP:n yksityiskohdista sopimista. Rahoituskehyksestä vuosille 2021–27 on tarkoitus sopia syksyllä Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana.

Kehitysministerit kokoontuvat ulkoasiainneuvostoon 16.5. Asialistalla on mm. EU:n poliittisten viestien määrittely julistukseen Agenda 2030:n toimeenpanon edistämiseksi.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen (kok.) mukaan Suomi painottaa tiiviin ja vahvan julistuksen laatimista. Kokonaisvaltaisuuden ja tuloksellisuuden on oltava kehityspolitiikan keskiössä, Virolainen sanoi.

Euroryhmä sekä talous- ja rahoitusasioiden neuvosto Ecofin ovat koolla 16.–17.5. Aiheina ovat mm. euroalueen talousarviovälineen valmistelutilanne ja rakenneuudistusten tukiohjelma sekä valmisteveroja koskevat komission ehdotukset.

Suuri valiokunta keskusteli valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa mm. jäsenmaiden näkemyksistä koskien talousarviovälineen rahoitusta. Keskustelussa todettiin Suomen muuttumaton kanta, jonka mukaan talousarvioväline tulee sijoittaa osaksi EU:n monivuotista rahoituskehystä.

Euroopan unionin neuvosto on toimielin, joka edustaa jäsenvaltioiden hallituksia. Jäsenvaltioiden ministerit kokoontuvat EU:n neuvostoon, jossa hyväksytään lakeja ja koordinoidaan politiikkaa.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory