Ilmoittautuminen Nuorten parlamenttiin on alkanut

NordenBladet —

Joka toinen vuosi järjestettävä Nuorten parlamentin täysistunto pidetään Eduskuntatalossa perjantaina 27.3.2020. Ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta https://link.webropolsurveys.com/S/D4CD36786FCC9077

Kaikki Suomen yläkoulut tulevat saamaan kutsun täysistuntoon. Istuntopäivän aikana nuoret tutustuvat eduskuntatyöhön. Istuntopäivä huipentuu suulliseen kyselytuntiin, jossa nuoret esittävät kouluissa ja parlamenttikerhoissa valmisteltuja suullisia kysymyksiä valtioneuvoston jäsenille. Tämän jälkeen seuraa puhemiehen vastaanotto, jolloin nuorilla on myös mahdollisuus tavata kansanedustajia.

Nuorten parlamentti -toiminnan tavoitteena on tukea nuorten osallistumista ja osallisuutta, edistää nuorten kiinnostusta yhteiskunnalliseen toimintaan, erityisesti eduskuntaan ja kehittää toimintoja nuorten kuulemis- ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi.

Nuorten parlamentti –toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan eduskunnan ja Kehittämiskeskus Opinkirjon yhteistyönä. Toimintaa järjestetään koulun parlamenttikerhotoimintana, osana oppilaskuntatoimintaa tai osana valinnaisia opintoja. Koulun kerhotoiminnan tueksi järjestetään kerholaistilaisuuksia eri aiheista ja kerhot ovat tehneet mm. yhteistyötä nuorisovaltuustojen kanssa omaan lähiyhteisöön vaikutettaessa. Tärkeä osa toimintaa ovat yhteydenotot oman alueen kansanedustajiin tai kunnanvaltuutettuihin.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 18.11.2019.

Lisätietoja, kuten tarkemmat tiedot ohjelmasta, saa Nuorten parlamentin verkkosivulta https://www.eduskunta.fi/FI/NuortenEduskunta/NuortenParlamentti/Sivut/default.aspx.

Lisätietoja Nuorten parlamentista: 

Eduskunta, Kristiina Hakala, p. (09) 432 3471, s-posti etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
Kehittämiskeskus Opinkirjo, Tiina Karhuvirta, p. 050 515 0017, s-posti etunimi.sukunimi@opinkirjo.fi

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory