Helena-Reet: Avasimme sivustot NordenBladet.fi ja NordenBladet.se!! Kiinnostus NordenBladet-sivustoja kohtaan on suurta ja joka päivä ajattelen – minne seuraavaksi? Mitä seuraavaksi?

Helena-Reet: Avasimme sivustot NordenBladet.fi ja NordenBladet.se!! Kiinnostus NordenBladet-sivustoja kohtaan on suurta ja joka päivä ajattelen – minne seuraavaksi? Mitä seuraavaksi?

NordenBladet – Olen monta kuukautta toiminut aktiivisesti NordenBladetin arkistojen ja paperiasioiden parissa. Tästä lähtien myös Ohmygossip Finland ja Ohmygossip Sweden -sivustot ovat NordenBladetin alaisuudessa! How cool is that?! NordenBladet-sivut ilmestyvät verkossa nyt jo neljällä kielellä – viroksi, englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi, peittäen koko Skandinavian. NordenBladetin alaisuuteen kuuluvia OHMYGOSSIP-sivustoja voi lukea jopa kuudella kielellä – edellä mainittujen lisäksi ne ovat luettavissa myös venäjäksi ja saksaksi.

NordenBladet on Skandinavian / Pohjoismaiden nuorin mutta silti yksi suurimmista mediajulkaisuista. Siinä missä Bonnier perustettiin jo 215 vuotta sitten, Alma Media 170 vuotta sitten, Aller Media 146 vuotta sitten, on NordenBladet vasta 7-vuotias (ja NordenBladetin alaisuuteen kuuluvat OHMYGOSSIP-sivut ovat 10-vuotiaat). Tämän seitsemän vuoden aikana on kuitenkin saavutettu mielettömän paljon! Toimimme aktiivisesti Virossa, Suomessa ja Ruotsissa, mutta välitämme uutisia kaikista Pohjoismaista. Olemme keskittyneet Pohjoismaiden arkielämän ja uutisten välittämiseen. Teemme kaikkemme tuodaksemme teille tärkeintä tietoa, ennusteita, tiedotteita. Kymmenen Norden Bladet + OHMYGOSSIP-verkkosivun lisäksi niiden 10 Facebook- ja 10 Twitter-sivun hallinnointi on haastava hanke. Yhteensä 30 erillistä sivua, joilla kaikilla on uniikki lukijakunta – miljoonia seuraajia ja satojatuhansia päivittäisiä kävijöitä. Jokainen sivu vaatii kuvagalleriansa, postituksensa, artikkelinsa, bloginsa, tuoreet ideansa ja IT-ratkaisunsa. Ihmeellistä, mitä kaikkea voi saavuttaa, kun sinulla on varma idea ja olet päättynyt toteuttaa sen.

Muistan kuinka vuonna 2006 aloin ajatella oman mediakanavan luomista. Etsin IT-ratkaisuja ja olin mediayrittäjänä täysin aloittelija. Minulla on tosin vuosien mittainen kokemus toimittajana työskentelemisestä tv-lehdessä Nädal (viikko) ja päätoimittajana kokemusta Buduaar’ista, mutta se oli kaikki. Nopeasti selvisi, että suurin haaste ovat IT-ratkaisut, jotka tulee pitää kunnossa. Usein yhden asian kehittäminen häiritsi toista, jokainen askel maksoi, joka askeleella piti olla jostakin riippuvainen – se on asia, jota en absoluuttisesti siedä. Pidän siitä, että olen riippuvainen itsestäni – vain itsestäni. Pidän siitä, että kaikki mitä teen itselleni, kaikki mitä päätän, on minun päätökseni, jne. Ensimmäistä sivustoa rakensi monta IT-henkilöä, kunnes se lopulta valmistui. Tein huonoja päätöksiä toisensa jälkeen ja olin jatkuvasti miinuksella. Ensimmäinen esimerkki huonosta ratkaisusta oli se, että annoin rakentaa sivustoni, en käyttänyt WordPressin pohjaa, jolla nykyisin koko maailma toimii. Jokaisesta uudistuksesta tuli erikseen maksaa ja jokaisen liikkeen osalta olin muista riippuvainen. Erittäin huono tilanne, jos haluat kiirehtiä, mutta toteutukset eivät pysy tahdissasi. Omaa rahaa sijoitin projektiin loputtomasti ja toiminta muistutti enemmän harrastusta kuin liiketoimintaa. Vuosien mukana tulee kuitenkin kokemusta – tänään rakennan sivustoja itse, muutan koodeja ja muotoilen itse. Kun tarvitsen uutta ratkaisua, toteutan sen itse parissa päivässä. Olen nykyisin multitasking’issa kova sana – rehellisesti sanoen voisin toimia jokaisella mediabisneksen tasolla – toimittajasta alkaen ja verkkosivuston rakentajaan tai mainosmyyntiin saakka, ollen samalla välillä valokuvaajakin, kääntäjä, muotoilija, ohjelmoitsija, sopimusten solmija, työntekijöiden koordinoija ja vastaava julkaisija. Name it.. Olen oppinut paljon ja se on myönteistä. Tänään osaan ennakoida niin paljon asioita ja virheitä, joita ei enää tarvitsee toistaa. Täysin erillisen artikkelin voisi kirjoittaa aihevalikoimasta, sosiaalimediasta ja lähteiden löytämisestä sekä tausta-aineiston työstämisestä.

Minulla on taivaallisen hyvä tiimi ja olen siitä myös todella iloinen – se on pieni mutta tehokas. Kaikki mukana oleva tekevät työtään sydämellä ja se on tärkeää. Pidän ihmisistä, jotka pystyvät itse keksimään uusia ratkaisuja, jotka ajattelevat suuremmin kuin heidän työnsä vaatisi, ja joiden kanssa on helppoa kommunikoida. Koska johdettavana on kymmenen verkkosivustoa (NordenBladet.ee; NordenBladet.com; Nordenbladet.se; NordenBladet.fi; Ohmygossip.ee, Ohmygossip.com, Ohmygossip.se, Ohmygossip.fi; Ohmygossip.de ja Ohmygossip.ru), työstä ei ole puutetta. Olen iloinen siitä, että minulla on ihmisiä, jotka ovat tukena ja jotka ovat vuosien mittaan olleet suurena apuna. Yksi näistä henkilöistä on Marju Rõmmel, joka tuli vuonna 2015 meille Suomesta koulusta harjoittelemaan ja on meillä edelleen. Marju tekee muoti-, kauneus- ja suhdeaiheisia artikkeleita Ohmygossip.ee-sivuille ja terveys-, koti- ja matka-aiheisia juttuja NordenBladet.ee-sivulle + viime kuusta lähtien hän on myös Ohmygossip.ee:n toimiva johtaja (Managing Editor). Kiitos sinulle kaikista upeista ideoista ja omistautumisestasi! NordenBladetilla on maailman mahtavin tiimi!

Kiinnostus NordenBladet-sivustoja kohtaan on suurta ja joka päivä ajattelen – minne seuraavaksi? Mitä seuraavaksi? Yksi suuri päätös, jonka hiljattain tein, on se, että elämän säilyttäminen maaseudulla on äärettömän tärkeää. Haluan siirtää NordenBladetin Ruotsin ja Suomen toimiston ehdottomasti pääkaupungista pois ja kehittää sivustoa niin, että Pohjoismaiden maaseutuelämä ja maaseutualueet ovat fokuksessamme. Suurella Suomen kiertomatkalla, jolla lasten kanssa lokakuussa kävin loma- ja työtarkoituksessa, näin miten paljon maaseutupaikkakunnilla pitäisi tehdä ja yksi tärkeä osana siinä on varmasti lehdistölläkin. NordenBladetin yksi missioista lähivuosiksi on houkutella ihmisiä kaupungista maalle, luoda maalle uusia työpaikkoja ja olla tien näyttäjänä terveellisemmän ja luonnonläheisemmän elämän suuntaan. Haluan, että arvostettaisi maaseutukouluja, paikallisia yrityksiä, panostettaisiin enemmän maaseutualueisiin ja arvostettaisiin enemmän paikallista tuotantoa.Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory