Anttila: Euroopan neuvoston puheenjohtajuus vahvistanut Suomen asemaa

NordenBladet —

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on seurannut ylpeänä Suomen puheenjohtajakautta Euroopan neuvostossa. Suomen puheenjohtajuuskauden hoitoa kiiteltiin vuolaasti myös parlamentaarisen yleiskokouksen päättymässä olevalla istuntoviikolla Strasbourgissa. 

“Yleiskokouksen puhemies Liliane Maury Pasquier kohdisti erityiskiitokset Suomelle puheenjohtajan tehtävien erinomaisesta hoitamisesta, kun hän kokousviikon aluksi toivotti ulkominisetri Timo Soinin (sin.) ja kaikki kansanedustajat tervetulleiksi istuntoviikolle. Helsingissä järjestetty tekoälyseminaari ja poliittisten ryhmien kokous mainittiin erityiskiitoksin”, Anttila kertoo tyytyväisenä. 

Hän sanoo, että tärkeä osa Suomen puheenjohtajakautta on ollut myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön vahva sitoutuminen edistämään Euroopan neuvoston työtä diplomatian keinoin. Tammikuun yleiskokouksessa Niinistö piti ajankohtaisen puheen korostaen paitsi rauhan rakentamisen ja turvaamisen tärkeyttä myös Euroopan neuvoston tärkeää roolia demokratian, ihmisoikeuksien oikeusvaltioperiaatteen ja tasa-arvon edistäjänä. 

“Presidentin puheen jälkeen sain edustajakollegoilta paljon kiitosta sanoilla “erittäin viisaita sanoja”. Suomen arvostus Euroopan neuvostossa on noussut merkittävästi näiden luottamustamme lisänneiden esiintymisten ja puheenjohtajakauden hyvän hoitamisen seurauksena. Suuret kiitokset siis tasavallan presidentti Niinistölle vahvasta sitoutumisesta edistää diplomatian ja yhteistyöneuvottelujen keinoin Euroopan neuvoston parlamentaarista työtä!”

Anttila kiittää myös ulkoministeri Soinia ja ulkoasiainhallinnossa Euroopan neuvoston asioita valmistelevia viranhaltijoita, EN-suurlähettiläs Satu Mattila-Budichia ja koko Strasbourgin lähetystön henkilökuntaa hyvin hoidetusta puheenjohtajakaudesta. Suomen puheenjohtajakausi päättyy 17.5.

“Kansainvälinen arvostuksemme ja luottamuksemme on lisääntynyt merkittävästi Euroopan neuvoston parlamentaarikkojen keskuudessa ja sitä kautta järjestön 47 jäsenmaassa”, kansanedustajakautena hyvillä mielin päättävä Anttila sanoo.

Kuva: Suomen ulkoministeri Timo Soini (sin.) toimii Euroopan neuvoston ministerikomitean puheenjohtajana. Hän puhui Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istunnossa maanantaina 8.4. Kuva: Euroopan neuvosto / Candice Imbert

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory