Mainos:Anttila: Euroopan neuvoston puheenjohtajuus vahvistanut Suomen asemaa

NordenBladet ‚ÄĒ

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on seurannut ylpeänä Suomen puheenjohtajakautta Euroopan neuvostossa. Suomen puheenjohtajuuskauden hoitoa kiiteltiin vuolaasti myös parlamentaarisen yleiskokouksen päättymässä olevalla istuntoviikolla Strasbourgissa. 

“Yleiskokouksen puhemies Liliane Maury Pasquier kohdisti erityiskiitokset Suomelle puheenjohtajan teht√§vien erinomaisesta hoitamisesta, kun h√§n kokousviikon aluksi toivotti ulkominisetri Timo Soinin (sin.) ja kaikki kansanedustajat tervetulleiksi istuntoviikolle. Helsingiss√§ j√§rjestetty teko√§lyseminaari ja poliittisten ryhmien kokous mainittiin erityiskiitoksin”, Anttila kertoo tyytyv√§isen√§.¬†

Hän sanoo, että tärkeä osa Suomen puheenjohtajakautta on ollut myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön vahva sitoutuminen edistämään Euroopan neuvoston työtä diplomatian keinoin. Tammikuun yleiskokouksessa Niinistö piti ajankohtaisen puheen korostaen paitsi rauhan rakentamisen ja turvaamisen tärkeyttä myös Euroopan neuvoston tärkeää roolia demokratian, ihmisoikeuksien oikeusvaltioperiaatteen ja tasa-arvon edistäjänä. 

“Presidentin puheen j√§lkeen sain edustajakollegoilta paljon kiitosta sanoilla “eritt√§in viisaita sanoja”. Suomen arvostus Euroopan neuvostossa on noussut merkitt√§v√§sti n√§iden luottamustamme lis√§nneiden esiintymisten ja puheenjohtajakauden hyv√§n hoitamisen seurauksena. Suuret kiitokset siis tasavallan presidentti Niinist√∂lle vahvasta sitoutumisesta edist√§√§ diplomatian ja yhteisty√∂neuvottelujen keinoin Euroopan neuvoston parlamentaarista ty√∂t√§!”

Anttila kiittää myös ulkoministeri Soinia ja ulkoasiainhallinnossa Euroopan neuvoston asioita valmistelevia viranhaltijoita, EN-suurlähettiläs Satu Mattila-Budichia ja koko Strasbourgin lähetystön henkilökuntaa hyvin hoidetusta puheenjohtajakaudesta. Suomen puheenjohtajakausi päättyy 17.5.

“Kansainv√§linen arvostuksemme ja luottamuksemme on lis√§√§ntynyt merkitt√§v√§sti Euroopan neuvoston parlamentaarikkojen keskuudessa ja sit√§ kautta j√§rjest√∂n 47 j√§senmaassa”, kansanedustajakautena hyvill√§ mielin p√§√§tt√§v√§ Anttila sanoo.

Kuva: Suomen ulkoministeri Timo Soini (sin.) toimii Euroopan neuvoston ministerikomitean puheenjohtajana. Hän puhui Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istunnossa maanantaina 8.4. Kuva: Euroopan neuvosto / Candice Imbert

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory