Varapuhemies Haatainen: Meidän on suojeltava demokratiaa

NordenBladet —

Eduskunnan toinen varapuhemies Tuula Haatainen: 

Demokratia haurastuu huomaamatta. Talouden alamäet heiluttavat ihmisten toimeentulon perustaa, työtä. Työn puute tuottaa osattomuutta ja köyhyyttä. Toivon menettäminen johtaa näköalattomuuteen. Osa haluaa aloittaa syyllisten etsinnän kaikista haavoittuvimmista; ihmisistä jotka ovat paenneet sotaa ja kuolemaa omasta kotimaastaan.

Tämän päivän turvallisuusuhkamme niin Suomessa kuin maailmallakin kumpuavat ilmaston lämpenemisestä ja eriarvoistumisesta. Näistä syntyvät kahnaukset ihmisten ja ryhmien välillä. Näistä syntyvät konfliktit ja sodat, joiden seurauksena osa ihmisistä joutuu jättämään kotinsa.

Juuri tässä ajassa meidän on kyettävä suojelemaan demokratiaa. Poliitikkojen puheissa ja mediassa on puhuttu demokratian kriisistä ja rikkimenneestä politiikasta. Demokratian tila on siis erityisen ajankohtainen keskustelun aihe juuri nyt.

Demokratia ja yhteiskunnallinen tasa-arvo kulkevat käsi kädessä. Siksi eriarvoistumiskehitykseen on puututtava kotimaassa ja Euroopassa. Tarvitsemme myös yhteistä maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa, joka perustuu yhteisesti sovittuihin sääntöihin ja oikeudenmukaiseen vastuunjakoon. 

Tämän päivän ongelmia ei ratkaista laittamalla rajat kiinni ja toivomalla, että paha maailma pysyy kaukana. Tarvitsemme rajat ylittävää yhteistyötä. Euroopan unioni ja YK tarjoavat meille mahdollisuuden saada äänemme kuuluviin ja olla vaikuttamassa kehityksen suuntaan. 

Kestävän rauhan varmistamiseksi tarvitaan kehitysyhteistyötä, jolla voidaan auttaa kehittyviä maita löytämään vahvuutensa ja nousemaan sosiaalisen kehityksen tiellä eteenpäin. Kestävän rauhan rakentamiseen tarvitaan mukaan naiset ja nuoret, koko kansalaisyhteiskunta. Kansainvälinen yhteisö pystyy parempaan.

Suomi on itse selviytynyt vaikeista ajoista yhteistyöllä ja sopimalla. Sopimisen kulttuuri on osa suomalaisuutta, ja siitä meidän on pidettävä kiinni. Sopimisen taito voi olla hieno rauhan rakentamisen vientituotteemme. 

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory