Varapuhemies Pekkarisen puhe puhemiehelle vaalikauden päättäjäistilaisuudessa 10.4.2019

NordenBladet —

Vaalikauden päättäjäiset keskiviikkona 10.4.2019 
Varapuhemies Pekkarisen puhe puhemies Risikolle

Arvoisa Puhemies!
  
Ottakaa vastaan meidän kaikkien kansanedustajien lämmin tervehdys ja kunnioituksen osoitus. 
 
Yhdyn kiitoksiinne, jotka kohdistitte eduskunnan pääsihteerille ja kaikille tässä talossa työtä tekeville. Ilman heidän suurta ammattiosaamista ja uutteruutta eduskunnan olisi ollut vaikea selviytyi kohtuudella meille uskotuista tehtävistä.
 
Kiitän erikseen vielä median edustajia herkeämättömästä ja monipuolisesta kiinnostuksesta työtämme kohtaan.
 
Arvoisa Puhemies
 
Maailmalla monet suuret ja vähän pienemmätkin maat käpertyvät sisään päin. Ne ovat käyneet entistä itsekkäimmiksi ja rakentavat pahimmillaan esteitä vapaan ja reilun kaupan tielle. Jännitteet kasvavat.
 
Näissä oloissa on erityisen tärkeä, että pienen maan, Suomen, oma pesä on kunnossa, että taloutemme on kestävällä pohjalla ja suhteemme muihin maihin ovat terveellä tolalla.
 
Päättyvän vaalikauden kuluessa olemmekin onnistuneet tervehdyttämään kansantaloutta ja työllisyyttä sekä tasapainottamaan julkista taloutta. Silti kaikkea välttämätöntä ei saatu valmiiksi. Vastaukset ikääntyvän väestörakenteemme haasteisiin eivät kuitenkaan odota määräänsä kauempaa.

Tärkeää on, että maailman onnellisimmaksi mainitussa maassa kaikki voisivat jakaa tuon tunteen.

Työtä siis riittää tulevallekin eduskunnalle.  

Arvoisa Puhemies !
 
Meillä kaikilla valituilla kansanedustajilla on omat taustamme, ihanteemme, arvomme ja aatteemme.
 
Aidossa, toimivassa kansanvallassa, näille kaikille on oltava tilansa ja sijansa juuri tässä talossa, eduskunnassa. Siitä seuraa, että vaikka olemme  useista  asioista samaa mieltä, ulospäin saavat monesti suurinta huomiota ne asiat, joista olemme eri mieltä.
 
Ja niinhän se demokratiassa on. Siellä, missä asioista on vain yksi totuus, siellä on harvoin, jos koskaan, aitoa demokratiaa. Jalostuneessa demokratiassa osataan suuretkin erimielisyydet sovitella kompromisseilla yhteisiksi päätöksiksi. Jollei muuten, niin äänestäen.
 
Kisaillaan ja ollaan siis eri mieltä asioista silloin, kun kansanvallan nimissä on tarve siihen. Mutta sovitaan asioista silloin, kun on sopimisen aika.

Ärade Talman !

Vi politiker har alla våra egna ideal och vår egen bakgrund. Våra skillnader får ofta överdrivet stor uppmärksamhet. Det är lätt att förstå att media oftare rapporterar om det vi är oense om.

Jag vill påminna om, att det hör till en demokrati att det finns olika åsikter. Det viktiga är,  att vi förstår att jämka och göra kompromisser, eller vid behov, rösta. Vi måste komma ihåg, att där det finns bara en sanning, finns det ingen demokrati.
Arvoisa Puhemies !
 
Ajat muuttuvat, tietotekninen vallankumous jyrää kaikkialle, myös eduskuntatyöhön. Se tarjoaa parhaimmillaan uusia mahdollisuuksia myös uusille demokraattisille prosesseille, kansanvallan toimivuuden parantamiselle, eduskunnan vuoropuhelulle äänestäjien kanssa ja meille uskotun tehtävän hoitamiselle.
 
Teidän, arvoisa puhemies, käynnistämänne eduskunnan toimintatapojen uudistaminen on oikein ja välttämätöntä. Menestystä sen jatkamiseen tulevalla vaalikaudella. 
 
 Arvoisa Puhemies !  

 Aivan kohta, me monet, kävelemme tästä salista viimeistä kertaa kansanedustajina. Uskon puhuvani monien muidenkin suulla, kun sanon, että tunnen suurta haikeutta. Tuota tunnetta tuntuvasti helpottaa kun katson Teitä, arvoisa Puhemies, ja kaikkia teitä hyvät edustajakollegat. 

Olen vakuuttunut siitä, että juuri te kaikki, yhdessä valittavien uusien edustajin kanssa, olette parhaita mahdollisia ihmisiä tarttumaan seuraavalla vaalikaudella Isänmaan onnen ja menestyksen viestikapulaan ja viemään sitä seuraaville sukupolville.  

Esitän, että perinteitä noudattaen ja ylös nousten, kohotamme kolminkertaisen eläköön huudon Isänmaalle,

Eläköön, eläköön, eläköön!   

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory