PN:n valiokunnissa esillä kiertotalouden edistäminen ja matkailuyhteistyön tiivistäminen

NordenBladet —

​Kestävä Pohjola –valiokunta kokoontuu Kööpenhaminassa 8.-9. huhtikuuta Pohjoismaiden neuvoston teemaistunnon yhteydessä. Valiokunta jatkaa työskentelyään kestävän tuotannon ja kiertotalouden parissa. Kokouksessa selvitellään mahdollisuuksia hyödyntää kiertotalouden keskeisiä näkökulmia kuten kestävyyttä ja varaosien saatavuutta. Valiokunta pohtii myös Joutsenmerkin ja sen kriteerien kehittämistä siten, että Joutsenmerkin tuoteryhmiä laajennettaisiin kiertotalouden ja kestävien ratkaisujen edistämiseksi. Tavoitteena on sisällyttää kriteereihin tuotteiden elinkaari ja uudelleenkäyttömahdollisuudet.

Valiokunta käsittelee lisäksi muun muassa mietintöjä hanaveden mikromuovin suosituksista, yhteispohjoismaista voimaa EU:n metsäpolitiikassa ja Pohjoismaiden ääntä neuvotteluissa globaalista YK-sopimuksesta luonnon monimuotoisuudesta.

Suomesta Kestävä Pohjola –valiokunnan kokoukseen osallistuu kansanedustaja Kari Kulmala (sin.).

Kasvu- ja kehitys Pohjolassa –valiokunta käsittelee omassa kokouksessaan Kööpenhaminassa 8.4. erityisesti pohjoismaisen liikenne- ja matkailuyhteistyön tiivistämistä. Asialistalla ovat arktisen matkailun kestävyyskriteerit ja turvallisuusnäkökulmat.  Valiokunnan tavoitteena on tukea tiedonvaihtoa kestävästä matkailusta Arktiksella ja toteuttaa selvityksiä arktisen matkailun parhaista käytännöistä.

Merenkulun osalta valiokunta tarkastelee meritaloutta ja merten resurssien kestävää hallintaa pohjustaakseen Chilessä joulukuussa 2019 pidettävää maailmanlaajuista ilmastokokousta. Tämän lisäksi valiokunta perehtyy muun muassa merenkulkualan työehtosopimuksiin ja kuulee eri asiantuntijoita pohjoismaisista julkisista hankinnoista sekä ympäristösertifioinnista.

Suomesta Kasvu- ja kehitys Pohjolassa –valiokunnan kokoukseen osallistuu kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.).

Kuva: norden.org

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory