Korotuksia veteraanietuuksiin

NordenBladet —  Veteraanietuuksia korotetaan 1,2 prosenttia. Valtioneuvoston yleisistunto esitti asiaa koskevan lain vahvistamista 28. maaliskuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina, ja se tulee voimaan 1.4.2019.

Veteraanietuuksia eli rintamasotilaseläkelain mukaista rintamalisää, ylimääräistä rintamalisää, ulkomaille maksettavaa rintamalisää sekä vammaisetuuslain mukaista veteraanilisää korotetaan kansaneläkeindeksin jäädyttämisestä huolimatta. Edellä mainitut etuudet on sidottu kansaneläkeindeksiin ja kansaneläkeindeksi on jäädytetty vuodeksi 2019. Ilman muutosta veteraanietuuksia ei korotettaisi.

Rintamalisää korotetaan 0,62 euroa kuukaudessa, jolloin se on 50,19 euroa kuukaudessa. Ylimääräinen rintamalisä on riippuvainen saajan muista eläketuloista ja sitä korotetaan keskimäärin 1,63 euroa kuukaudessa, jolloin se on keskimäärin 76,53 euroa kuukaudessa. Ulkomaille maksettavaa rintamalisää ei makseta kuukausittain, mutta sen määrää korotetaan 0,62 euroa kuukausitasolla laskettuna. Veteraanilisä nousee 1,30 euroa kuukaudessa ja sen määrä on 106,43 euroa kuukaudessa.

Lähde: stm.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory