European Bioeconomy Scene 2019 tuo lukuisia kansainvälisesti tunnettuja asiantuntijoita Helsinkiin

NordenBladet ‚ÄĒ Ainutlaatuinen biotalouden konferenssi j√§rjestet√§√§n t√§n√§ vuonna elinvoimaisessa ja merellisess√§ Helsingiss√§. Konferenssi nostaa esiin uusia kysymyksi√§ ja antaa oivalluksia biopohjaisista arvoketjuista ja niihin liittyvist√§ sosiaalis-taloudellisista n√§k√∂kulmista. European Bioeconomy Scene 2019 -konferenssi j√§rjestet√§√§n 8.-10.7., ja sen tavoitteena on saada Euroopassa aikaan kattava ja kest√§v√§ biotalous.

Suomen maa- ja metsätalousministeriö ja Euroopan komissio järjestävät yhteistyössä konferenssin, joka on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden päätapahtumista. Konferenssi on myös yksi eurooppalaisen biotalousalan huippukohdista. Ilmoittautuminen on käynnissä ja mukaan mahtuu rajoitettu määrä osanottajia.

Biotalous on kestävä ratkaisu, jonka tavoitteena on torjua ilmastonmuutokseen, luonnonvaroista käytyyn kasvavaan kilpailuun ja alueelliseen kehitykseen liittyviä vakavia maailmanlaajuisia ongelmia.

РBiotalous on nykyään tärkeä osa Suomen taloutta, ja on sitä myös tulevaisuudessa. Me tarvitsemme parempaa yhteisymmärrystä ja sitoutumista sekä onnistuneempia ratkaisuja, jotta voimme Euroopan tasolla toteuttaa siirtymisen biotalouteen. Tämä konferenssi on merkittävä areena keskustelulle uusiutuvien luonnonvarojen älykkäästä ja vastuullisesta käytöstä, ja se opastaa meitä rakentamaan Euroopalle kestävää tulevaisuutta, toteaa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Biotalous tarjoaa innovatiivisia lähestymistapoja maatalous- ja elintarvikesektoreille, metsänhoitoon ja metsäteollisuudelle, sekä kemian- ja lääketeollisuudelle. Konferenssin pääpaino on biopohjaisten sektorien vahvistamisessa ja laajentamisessa sekä investointien ja markkinoiden vapauttamisessa. Tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta ja edistää vuoropuhelua Euroopan komission, EU:n jäsenvaltioiden ja sidosryhmien välillä.

Konferenssi tuo Helsinkiin akateemisia toimijoita, tutkijoita, sidosryhmiä, poliittisia päättäjiä ja yritysmaailman ja kansalaisjärjestöjen edustajia, joita yhdistää kiinnostus biotalouteen. Kaikkialta Euroopasta odotetaan laajaa osanottoa.

Tavoitteena on vaihtaa ajatuksia siit√§, miten panna toimeen vuoden 2018 p√§ivitetty√§ biotalousstrategiaa “Kest√§v√§ biotalous Euroopalle: talouden, yhteiskunnan ja ymp√§rist√∂n v√§lisen yhteyden lujittaminen”¬†ja Kiertotalouspaketti.

Lisätietoja saa verkkosivulta http://www.bioeconomy.fi/eubioscene19/


Lähde: mmm.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory