Kulmala: Jäämeri pidettävä puhtaana

NordenBladet —

Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssin jäsen, kansanedustaja Kari Kulmala (sin.) osallistui Murmanskissa 28. maaliskuuta järjestettyyn pohjoisten alueiden parlamentaarikoiden kokoukseen. ”Jäämeri on meille tulevaisuuden ruoka-aitta. Meillä ei ole varaa pilata viimeisiä puhtaita meriämme. Niin alueen rantavaltioiden kuin meidän muidenkin on kitkettävä merten roskaaminen”, Kulmala totesi kokouksessa.

Kulmala on jo aiemmin esitellyt Itämeri-parlamentaarikoille aloitettaan siitä, millä toimenpiteillä Itämeren muoviroskaantumista voitaisiin vähentää. Yhtenä keinona poliittisen paineen ja yleisen tietoisuuden lisäämiseksi hän on toivonut Itämeren parlamentaarikkokonferenssin jäsenten peräävän maidensa hallituksilta tiiviimpää yhteistyötä ja konkreettisempia toimenpiteitä muoviroskien vähentämiseksi. Kulmalan mukaan samoja keinoja voitaisiin hyödyntää myös Jäämerellä.
Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssin pysyvä komitea kokoontuu Murmanskissa 27. – 29.3. Kokouksen agendalla on Venäjän arktinen politiikka ja maan suunnitelmat koillisväylän kehittämiseksi. Samalla edustajat tutustuvat Barentsin alueen yhteistyöhön.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory