Mainos:Uusia avauksia suomalaisten kalatuotteiden viennille Kiinaan

NordenBladet ‚ÄĒ Kiinan viranomaiset ovat my√∂nt√§neet vientiluvan kolmelle uudelle suomalaiselle kala-alan laitokselle. Kiinan viranomaisten my√∂nt√§m√§ vientihyv√§ksynt√§ on laitoskohtainen ja se on my√∂nnetty nyt jo yhteens√§ nelj√§lle suomalaiselle kalatuotteiden valmistajalle.

Tuoreeltaan vientihyväksyntä myönnettiin Kuusisen Kala Oy:lle (Loviisa), Heimon Kala Oy:lle (Renko) ja Ab Chipsters Food Oy:lle (Kerava). Ensimmäinen vientilupa suomalaisille kalatuotteille myönnettiin Kalaneuvos Oy:lle (Sastamala) tammikuussa 2019 suomalaisviranomaisten ja maa- ja metsätalousministeriön vienninedistämisvierailun yhteydessä.

‚Äď T√§m√§ oli iloinen uutinen ja odotettu lis√§ys viennin laajentamiselle. Asiat eteniv√§t nyt nopeasti ensimm√§isen hyv√§ksynn√§n j√§lkeen, toteaa kansliap√§√§llikk√∂ Jaana Husu-Kallio maa- ja mets√§talousministeri√∂st√§.

Vientilupien avaamista valmisteltiin maa- ja metsätalousministeriön, ulkoministeriön ja Ruokaviraston (aiemmin Elintarviketurvallisuusvirasto) vientitiimin yhteistyöllä. Ruokavirasto toimitti Kiinan viranomaisille laajat selvitykset kalatuotteiden valmistuksesta Suomessa, ja kiinalaisviranomaiset tekivät myös tarkastuskäynnin paikan päälle.

‚Äď Saadut hyv√§ksynn√§t ovat hyv√§ esimerkki siit√§, kuinka vuosien pitk√§j√§nteinen ty√∂ viennin eteen tuottaa tulosta suomalaisen elintarviketuotannon hyv√§ksi, toteaa vientijaoston p√§√§llikk√∂ Jenni Kiilholma Ruokavirastosta.

Lähde: mmm.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory