Mainos:Vuoden 2018 Timanttiteko-palkinto Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman toimeenpanolle

NordenBladet ‚ÄĒ Turvallisuuskomitea on my√∂nt√§nyt vuoden 2018 Timanttiteko-palkinnon Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman 2022 toimeenpanolle. Palkinto jaettiin Suomen Erillisverkot -konsernin j√§rjest√§m√§ss√§ turvallisuusalan ammattilaisten vuotuisessa yhteisty√∂tapahtumassa Erve Foorumissa 21.3.2019.

Vuonna 2014 vahvistetun Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman pdf 693kB tavoitteena on edistää ilmaston muuttumiseen liittyvien sää- ja ilmastoriskien hallintaa sekä muuta varautumista ilmastonmuutokseen. Suunnitelman toimeenpanoa koordinoi maa- ja metsätalousministeriön asettama laajapohjainen seurantaryhmä.

‚ÄĚIlmastonmuutosta on hillitt√§v√§ ja muutokseen on sopeuduttava kiireellisesti. Ilmastonmuutokseen varautuminen on ajankohtainen, koko yhteiskuntaa koskettava turvallisuusteko. Hanke tuo n√§kyv√§ksi ilmastonmuutoksen vaikutuksen yhteiskunnan turvallisuuteen ja toimivuuteen, ja sen toimeenpano on esimerkki eri toimijoiden v√§lisest√§ hienosta yhteisty√∂st√§. Turvallisuus tehd√§√§n yhdess√§ ‚Äď niin t√§ss√§kin ty√∂ss√§‚ÄĚ, Suomen Erillisverkot -konsernin toimitusjohtaja Timo Lehtim√§ki sanoo.

Sopeutumissuunnitelman hyväksymisen jälkeen on syntynyt jo kymmeniä innovatiivisia työkaluja ja hankkeita, jotka ovat vahvistaneet Suomen ilmastokestävyyttä ja tehostaneet muutosten ennakointia ja niihin varautumista. Yksi esimerkki konkreettisesta yhteistyön tuloksesta ovat kuntien käytössä olevat tulvakartat, joita hyödynnetään aktiivisesti muun muassa maankäytön ja pelastustoiminnan suunnittelussa.

Palkintokirjan vastaanotti Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman seurantaryhmän puheenjohtaja, neuvotteleva virkamies Saara Lilja-Rothsten maa- ja metsätalousministeriöstä. Rinnalleen palkintoa vastaanottamaan hän oli pyytänyt Ilmatieteen laitoksen, Suomen Kuntaliiton, Suomen pelastusalan keskusjärjestö SPEKin, Suomen ympäristökeskus SYKEn ja ympäristöministeriön edustajat.

‚ÄĚValtioneuvoston periaatep√§√§t√∂ksen√§ julkaistu sopeutumissuunnitelma ja sen toimeenpanoon liittynyt viranomais-, tutkimus- ja muu yhteisty√∂ ovat lis√§nneet merkitt√§v√§sti tietoisuutta ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja muutoksiin sopeutumiskeinoista. Yhteisty√∂ seurantaryhm√§ss√§ on sujunut kiitett√§v√§sti. Erityisen tyytyv√§inen olen siihen, ett√§ ilmastonmuutokseen liittyv√§t s√§√§- ja ilmastoriskit otettiin viime vuonna ensimm√§ist√§ kertaa huomioon my√∂s Kansallisessa riskiarviossa‚ÄĚ, sanoo Lilja-Rothsten.

Turvallisuuskomitea myöntää Timanttiteko-palkinnon ministeriöiden valmiuspäällikkökokouksen esityksestä. Palkinto luovutettiin nyt jo 12. kerran esimerkilliselle toiminnalle, kehitystyölle tai innovaatiolle, jolla edistetään yhteiskunnan turvallisuutta.

Lähde: mmm.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory