Eduskunnan äänestysjärjestelmä toimii moitteettomasti

NordenBladet —

Eduskunnan äänestysjärjestelmä on toiminut koko viime viikon moitteettomasti. Äänestysjärjestelmä on suunniteltu ja rakennettu niin, että äänestyspainikkeissa olevan vian tulisi ilmetä laajempana ongelmana kuin vain yhden edustajan kohdalla.

Perjantain äänestyksessä näin ei ollut, vaan kansanedustaja Emma Kari oli ainoa edustaja, jonka kohdalla asia nousi esille, kun äänestettiin Vaasan keskussairaalan päivystysasiasta. Edustaja Karin kohdalla kyseistä äänestystä edeltäneet äänestykset (6 kpl) rekisteröityivät asianmukaisesti, joten mikään ei viittaa siihen, että hänen äänestyspainikkeissaan olisi ollut teknistä tai muutakaan vikaa. Edustaja Kari jätti todennäköisesti painamatta äänestyspainiketta ja rekisteröityi poissaolevaksi.

Viime keskiviikon äänestyksen yhteydessä ilmenneellä valotauluvialla ei ollut yhteyttä varsinaisen äänestysjärjestelmän toimivuuteen. Edustajien paneelissa olevat äänestyspainikkeet toimivat sekä keskiviikkona että perjantaina virheettömästi.

Kaikkien kansanedustajien äänestyspainikkeiden toimivuus todennetaan jokaviikkoisessa salitestauksessa. Testaus toimitetaan käytännössä istuntokauden aikana joka maanantai.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory