Suuri valiokunta sai selvityksen Brexitiä käsittelevästä Eurooppa-neuvostosta

NordenBladet —

Suuri valiokunta sai tänään pääministeri Juha Sipilän (kesk.) selvityksen Eurooppa-neuvoston tulevasta kokouksesta (21.–22.3.).

Kokouksen aiheita ovat työllisyys, kasvu ja kilpailukyky, ilmastonmuutos sekä ulkosuhteet. Lisäksi Eurooppa-neuvosto käsittelee Yhdistyneen kuningaskunnan (UK) EU-eroprosessin tilannetta.

Brexitin suhteen näyttää todennäköiseltä, että UK pyytää eroneuvottelujen määräajan pidennystä. Eurooppa-neuvoston on päätettävä pidennyksestä yksimielisesti.

Pääministeri Sipilä esitti suurelle valiokunnalle, että Suomi voisi sopimuksettoman eron välttämiseksi suhtautua mahdolliseen pyyntöön myönteisesti ja joustavasti. Pyyntöä arvioitaessa olisi Sipilän mukaan tärkeää, että UK:lla olisi selvä suunnitelma siitä, mihin tarkoitukseen pidennystä käytettäisiin.

Suuri valiokunta päätti, ettei sillä ole asiassa huomauttamista valtioneuvoston toimintalinjaan.

Valiokunnan keskustelussa pääministerin kanssa arvioitiin myös lisäajan mahdollista kestoa ja sen vaikutusta mm. UK:n osallistumiseen Euroopan parlamentin vaaleihin sekä keskusteltiin UK:n neuvottelutavoitteista ja poliittisesta tilanteesta.

Suuri valiokunta sai tänään ministereiden selvitykset myös tulevista maatalous- ja kalastusneuvoston (18.3.) sekä yleisten asioiden neuvoston (19.3.) kokouksista.

Eurooppa-neuvostoon kuuluvat EU:n jäsenmaiden päämiehet, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ja Euroopan komission puheenjohtaja. Eurooppa-neuvosto määrittelee EU:n yleisen poliittisen suunnan ja prioriteetit, mutta se ei neuvottele eikä hyväksy EU-lainsäädäntöä.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory