Paloniemi vaati Etyjissä valeuutisten jakelijoita vastuuseen

NordenBladet ‚ÄĒ Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) on huolissaan valeuutisten ja propagandan demokratialle muodostamasta uhasta.

“Meill√§ on jo todisteita siit√§, ett√§ valeuutisilla on vaikutettu vaalituloksiin. Se on uhka demokraattisen j√§rjestelm√§n uskottavuudelle. Propagandaa ja vaalivaikuttamista on ollut aina, mutta internetin ja sosiaalisen median kautta v√§√§r√§t tiedot levi√§v√§t ja aiheuttavat vahinkoa nopeammin kuin koskaan”, h√§n totesi puhuessaan aiheesta Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunnossa Wieniss√§ torstaina.

Ennen valintaansa kansanedustajaksi Paloniemi työskenteli toimittajana ja tietää, että perinteisen median uutisointia ohjaa pyrkimys totuuteen ja tasapuolisuuteen. Verkkomaailman hämäräperäisiä jakelualustoja eivät journalistin eettiset ohjeet sido, eikä julkaisijaa saada rikosvastuuseen kunnianloukkauksista, herjauksista, solvauksista tai vihapuheesta.

“T√§h√§n pit√§√§ saada muutos, ja meid√§n kansanedustajien on omissa maissamme painostettava hallituksiamme toimimaan. Mit√§ demokratiasta on en√§√§ j√§ljell√§, jos pahantahtoiset voimat yhteiskuntiemme sis√§ll√§ ja niiden ulkopuolella voivat ohjailla vaalituloksia, levitt√§√§ ep√§luottamusta ja lietsoa kansanryhmi√§ toisiaan vastaan?” h√§n kysyi.

Tärkeintä Paloniemen mielestä on kuitenkin pitää huolta kehittyneiden kansakuntien koulutus- ja sivistystasosta niin, että ihmiset kykenevät kriittiseen ajatteluun ja erottamaan mediassa oikean ja väärän tiedon levittäjät.

“Itse kukin voi tyk√∂n√§√§n mietti√§, mit√§ netist√§ lukee ja varsinkin jakaa eteenp√§in sek√§ pyrki√§ tunnistamaan ne voimat, jotka haluavat vahingoittaa yhteiskuntiamme”, h√§n p√§√§tti.

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto j√§rjestet√§√§n It√§vallan Wieniss√§ 21.‚Äď22.2.2019. Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat Paloniemen ohella Kimmo Kivel√§ (Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, sin.) ja Markku Rossi (kesk.).

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory