Risikko Tšekissä: Suomen tapaa hoitaa asioita arvostettiin

NordenBladet — Eduskunnan puhemies Paula Risikko pitää keskiviikkona päättynyttä puhemiesvaltuuskunnan vierailua Tšekin tasavaltaan kaikin puolin onnistuneena. Vierailun isäntiä kiinnosti Suomen tapa ratkaista useille Euroopan maille yhteisiä ongelmia, ja kaikki tapaamiset vahvistivat ajatusta, että Suomen ja Tšekin suhteet ovat erinomaiset.

“Parlamentin alahuoneen puhemies Radek Vondráček ilmaisi arvostuksensa Suomen tavasta hoitaa ulkopolitiikkaa korostamalla vuoropuhelua ja puolustamalla länsimaisia arvoja ja oikeusvaltioperiaatteita. Se oli hienoa kuultavaa”, Risikko sanoo.

Vondráček on myös Tšekin pääministeripuolueen tuore varapuheenjohtaja. Vondráčekia ja keskusteluihin osallistuneita muita tšekkiläisiä kansanedustajia kiinnosti kuulla, miten Suomessa valmistaudutaan sekä huhtikuun eduskunta- että toukokuun europarlamenttivaaleihin ja miten kaksien vaalien läheisyys vaikuttaa vaaliteemoihin.

“Hienoa, että tapaamisissa vierailun isännät kehuivat Suomen koulutusjärjestelmää ja halusivat oppia siitä lisää”, puhemies Risikko toteaa tyytyväisenä.

Muita keskusteluaiheita aiheita olivat sosiaali- ja terveyspolitiikka, teknologian hyödyntäminen, tietoliikenne ja digitalisaation tuomat mahdollisuudet sekä turvallisuuteen liittyvät kysymykset.

Risikko valtuuskuntineen tapasi myös Tšekin parlamentin alahuoneen Euroopan kysymyksiä seuraavan valiokunnan, jota kiinnosti, miten Suomi valmistautuu Iso-Britannian lähtöön EU:sta. Lisäksi tšekit halusivat kuulla muun muassa Suomen perustulomallin tuloksista ja suhtautumisesta ydinenergiaan.

Puhemiesvaltuuskunnalla oli myös tapaaminen Tšekin parlamentin ylähuoneen eli senaatin puhemiehen Jaroslav Kuberan sekä parlamentin Pohjoismaiden ystävyysryhmän kanssa.

“Näissä keskusteluissa nousi esille muun muassa sosiaali- ja terveyspolitiikka liittyen erityisesti ikääntyvän väestörakenteen haasteisiin sekä koulutuksen ja liikunnan vaikutus kansanterveyteen ja erityisesti lasten ja nuorten terveellisten elämäntapojen edistämiseen”, kertoo puhemies Risikko tyytyväisenä hänelle itselleenkin tärkeiden teemojen esiinnoususta.

Puhemiesvaltuuskunta vieraili Tšekissä 19.–20.2. maan parlamentin alahuoneen puhemiehen Radek Vondráčekin kutsusta. Valtuuskuntaan kuuluivat Risikon lisäksi kansanedustajat Marisanna Jarva (kesk.) ja Olli-Poika Parviainen (vihr.).

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory