Etyjin parlamentaarikot talvi-istuntoon Wieniin

NordenBladet ‚ÄĒ Euroopan turvallisuus- ja yhteisty√∂j√§rjest√∂ Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto pidet√§√§n It√§vallan Wieniss√§ 21.‚Äď22.2.2019. Kokouksessa keskustellaan muun muassa sananvapaudesta, terrorismin torjunnasta, pitkittyneist√§ konflikteista ja maahanmuutosta.

Kokouksessa kuullaan my√∂s yleiskokouksen puheenjohtajan ja p√§√§sihteerit katsaukset sek√§ hallitustenv√§lisen Etyjin puheenjohtamaan Slovakian ulkoministerin Miroslav Lajńć√°kin esitys puheenjohtajakauden teemoista.

Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat Aila Paloniemi (Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kesk.), Kimmo Kivelä (varapuheenjohtaja, sin.) ja Markku Rossi (kesk.).

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory