Etyjin parlamentaarikot talvi-istuntoon Wieniin

NordenBladet — Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto pidetään Itävallan Wienissä 21.–22.2.2019. Kokouksessa keskustellaan muun muassa sananvapaudesta, terrorismin torjunnasta, pitkittyneistä konflikteista ja maahanmuutosta.

Kokouksessa kuullaan myös yleiskokouksen puheenjohtajan ja pääsihteerit katsaukset sekä hallitustenvälisen Etyjin puheenjohtamaan Slovakian ulkoministerin Miroslav Lajčákin esitys puheenjohtajakauden teemoista.

Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat Aila Paloniemi (Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kesk.), Kimmo Kivelä (varapuheenjohtaja, sin.) ja Markku Rossi (kesk.).

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory